Este vorba de venituri acordate si pana acum, dar care de anul viitor vor fi majorate, fiind cuprinse deja in bugetul pe anul viitor. Printre acestea se numara venitul minim garantat, alocatiile pentru copii, dar si pentru familiile monoparentale, aj
Este vorba de venituri acordate si pana acum, dar care de anul viitor vor fi majorate, fiind cuprinse deja in bugetul pe anul viitor. Printre acestea se numara venitul minim garantat, alocatiile pentru copii, dar si pentru familiile monoparentale, ajutoarele pentru nevazatori si indemnizatiile pentru cei persecutati politic.
Astfel, de la 1 ianuarie 2006, Guvernul a decis ca salariul de baza sa creasca cu 200.000 de lei, de la 3.100.000 cat e in prezent, la 3.300.000 de lei.
Venitul minim garantat va creste si el cu peste 100.000 de lei. Autoritatile locale, cele care trebuie sa suporte aceasta cheltuiala, vor trebui sa gaseasca resurse suplimentare pentru acest ajutor, banii fiind alocati familiilor care nu au nici un venit sau persoanelor singure. S-a decis, totodata, majorarea ajutorului social lunar pentru sotiile celor care satisfac serviciul militar obligatoriu, cu aproape 100.000 de lei.
Fondurile necesare, aproximativ 420 de milioane de lei, vor veni insa de la Ministerul Apararii. Tot incepand cu anul viitor si tot cu aproape 100.000 va creste si alocatia acordata mamelor pentru fiecare din primii patru copii nou-nascuti.
Va fi majorata si alocatia pentru sustinerea familiilor monoparentale, insa intr-un procent foarte mic. Astfel, parintii care cresc singuri trei copii de exemplu, vor incasa 670.000 de lei, cu doar 30.000 mai mult decat pana acum. Nevazatorii cu handicap grav vor primi si ei cu 5% mai mult, iar alocatiile sociale acordate adultilor nevazatori cu handicap accentuat cresc cu 40.000 de lei. Insa pentru cei care nu au nici salarii si nici pensii, Guvernul va aloca o indemnizatie lunara de 1.580.000 lei. Nu au fost omise nici alocatiile de plasament. Pentru fiecare copil, alocatia se va majora incepand cu 2006, la 820.000 lei vechi. Aproximativ cinci milioane de copii vor primi alocatia de stat majorata la 240.000 lei. Pensiile invalizilor de razboi, indemnizatiile lunare acordate persoanelor persecutate de catre regimurile instaurate in Romania cu incepere din 6 septembrie 1940 pana la 6 martie 1945 din motive etnice, dar si indemnizatiile si sporurile acordate invalizilor, veteranilor si vaduvelor de razboi vor fi si ele majorate cu 5,5 procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.