In urma vizitei la Cairo a presedintelui turc, Ahmet Necdet Sezer, Egiptul si Turcia au semnat un acord de liber schimb, care ar trebui sa duca la triplarea schimburilor dintre cele doua tari in anii imediat urmatori, transmit agentiile de presa euro
In urma vizitei la Cairo a presedintelui turc, Ahmet Necdet Sezer, Egiptul si Turcia au semnat un acord de liber schimb, care ar trebui sa duca la triplarea schimburilor dintre cele doua tari in anii imediat urmatori, transmit agentiile de presa europene.
''Acest acord prezinta o noua ocazie de a intari schimburile comerciale intre tarile noastre, de a creste investitiile si proiectele comune si de a dezvolta cooperarea intre oamenii de afaceri turci si egipteni'', a declarat presedintele egiptean,
Hosni Moubarak. Acordul bilateral survine dupa negocieri de mai bine de 10 ani si va ridica cifra schimburilor bilaterale de la 800 de milioane de dolari la peste trei miliarde in urmatorii trei ani, a declarat Ahmet Sezer.
Totodata, un numar important de produse industriale egiptene vor dobandi un statut privilegiat pe piata turca, si invers.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.