Guvernul a stabilit, printr-o hotarare adoptata recent, un contingent de 14.000 tone de zahar rafinat fara taxe vamale pentru importurile din Republica Moldova. Importul este prevazut pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2006 inclusiv, cu o rep
Guvernul a stabilit, printr-o hotarare adoptata recent, un contingent de 14.000 tone de zahar rafinat fara taxe vamale pentru importurile din Republica Moldova. Importul este prevazut pentru perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2006 inclusiv, cu o repartizare trimestriala egala a cantitatii totale. La aceasta masura, introdusa pentru prima data in 2003 pe fondul cresterii bruste si masive a cantitatilor de zahar rafinat importate din Republica Moldova, s-a recurs si in anii 2004 si 2005. Decizia are drept scop realizarea si mentinerea unui echilibru intre oferta interna si importuri pe piata zaharului. Pentru sortimentele de zahar rafinat din Republica Moldova care vor depasi contingentul prevazut se va aplica taxa vamala stabilita in Tariful vamal al Romaniei pentru 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.