Furnizorii de produse medicale sunt hotarati ca, incepand cu 1 ianuarie 2006, sa faca ordine in sistemul sanitar in ceea ce priveste livrarea de materiale sanitare. "Spitalele care nu vor respecta prevederile legale si prevederile contractuale vor av
Furnizorii de produse medicale sunt hotarati ca, incepand cu 1 ianuarie 2006, sa faca ordine in sistemul sanitar in ceea ce priveste livrarea de materiale sanitare. "Spitalele care nu vor respecta prevederile legale si prevederile contractuale vor avea de suferit. Mai exact, vom opri livrarea de materiale sanitare catre aceste unitati spitalicesti si le vom da si in judecata. Sistemul va functiona in felul urmator: spitalul face comanda catre furnizorul cu care are contract, iar in momentul livrarii comenzii se emite o factura. Daca dupa 60 de zile de la emiterea acestei facturi unitatea spitaliceasca nu plateste marfa livrata, furnizorul va opri orice livrare catre spitalul respectiv. Mai mult, in a 65-a zi, furnizorul de produse medicale va da in judecata spitalul dator. Toate aceste lucruri sunt prevazute in legi si ordine ministeriale. Vrem ca astfel spitalele sa ne dea banii la timp. Dorim, din acest punct de vedere, disciplina la nivelul unitatilor spitalicesti", ne-a declarat Ion Ciceala, directorul executiv al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale (AFPM). Pe de alta parte, acesta a precizat ca in luna ianuarie a anului viitor "pentru prima oara dupa 1989, furnizorii de produse medicale vor da in judecata pentru plata de penalitati toate spitalele care in anul 2004 nu au achitat la timp facturile. Este un lucru legitim, legal. De la termenul scadent din anul 2004, spitalele care au avut datorii la noi vor fi obligate sa ne plateasca penalitati".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.