Jandarmul-erou de la Cosmesti Varsta: 35 de ani Plutonier-major De 15 ani este jandarm si de opt ani face parte din Brigada Speciala de Interventii Brigada Speciala de Interventii a Jandarmeriei a fost solicitata in iunie, anul acesta, sa in

Jandarmul-erou de la Cosmesti

Varsta: 35 de ani
Plutonier-major
De 15 ani este jandarm si de opt ani face parte din Brigada Speciala de Interventii

Brigada Speciala de Interventii a Jandarmeriei a fost solicitata in iunie, anul acesta, sa intervina in zonele acoperite de ape din judetul Galati, in localitatea Cosmesti. In acea zi, plutonierul Alexandru Dinica a fost protagonistul celei mai spectaculoase operatiuni de salvare, difuzata in direct de televiziuni. El a fost coborat din elicopterul aflat in zbor, pe cablu, pana pe acoperisul unei case, reusind astfel sa salveze noua oameni disperati, aflati acolo de mai bine de 12 ore. Printre ei se afla si un copil de opt ani care tremura de frig si de frica. Jandarmul Alexandru Dinica si-a riscat propria viata, a luat baietelul in brate si impreuna au fost ridicati in elicopter, scapand cu bine din acele clipe de cosmar. Dezastrul inundatiilor care au afectat in acest an intreaga tara a fost evenimentul cel mai insemnat si cel mai intens prezentat pe toate canalele media. Plutonierul Alexandru Dinica a raspuns strigatului de ajutor al oamenilor incercati de soarta si, mai mult decat atat, si-a riscat si viata pentru a o salva pe-a altora. Pentru eroismul lui, Jurnalul National il declara pe Alexandru Dinica, jandarmul-erou de la Cosmesti, ""Omul anului"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.