Datoriile bugetare acumulate in cursul acestui an de principalele unitati miniere vor fi anulate in limita unui plafon total de 353,1 milioane lei (3.531 miliarde lei vechi), in schimbul subventiilor insuficiente alocate in 2005, au declarat pentru M
Datoriile bugetare acumulate in cursul acestui an de principalele unitati miniere vor fi anulate in limita unui plafon total de 353,1 milioane lei (3.531 miliarde lei vechi), in schimbul subventiilor insuficiente alocate in 2005, au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Economiei si Comertului (MEC).
La cursul valutar anuntat, ieri, de Banca Nationala, de 3,6629 lei pentru un euro, plafonul de 353,1 milioane lei reprezinta echivalentul a putin peste 96,3 milioane euro. Statul acorda companiilor miniere subventii pentru acoperirea diferentelor dintre costul de productie si tariful reglementat. Pentru completarea acestora, MEC a semnat deja un proiect de hotarare prin care obligatiile la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate si bugetul asigurarilor pentru somaj aferente perioadei 1 ianuarie - 31 decembrie 2005, datorate si neachitate de 12 companii si societati miniere, se scutesc la plata in limita plafonului total mentionat. Pe lista unitatilor care vor beneficia de aceasta masura au fost trecute Minvest Deva, Remin Baia Mare, Carbune Ploiesti, Cuprumin Abrud, Baita Stei, Moldomin Moldova Noua, Minbucovina Vatra Dornei, SN Lignitul Oltenia Tg. Jiu, CN Huila Petrosani, CN a Uraniului, SC Miniera Banat Anina si SN a Sarii.
Legea bugetului de stat pe 2005 stabileste, la articolul 18, posibilitatea completarii transferurilor si subventiilor acordate unor agenti economici din subordinea MEC prin scutirea la plata, in limita unui plafon maxim, a obligatiilor bugetare ale acestora, inclusiv a accesoriilor, cu exceptia obligatiilor datorate din retinerile la sursa.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.