Este sezonul alimentelor bogate in grasimi, proteine, dulciuri concentrate. Dificil sa rezistam tentatiilor. Dar important este sa fim cumpatati pentru a nu avea probleme cu sanatatea de Sarbatori. Cel mai bine este sa ne luam toate masurile, ast

Este sezonul alimentelor bogate in grasimi, proteine, dulciuri concentrate. Dificil sa rezistam tentatiilor. Dar important este sa fim cumpatati pentru a nu avea probleme cu sanatatea de Sarbatori.

Cel mai bine este sa ne luam toate masurile, astfel incat sa nu ajungem in situatii dificile chiar de Sarbatori. Dr. Nicoleta Mihaela Mindrescu, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice la Institutul ""N. Paulescu"", ne sfatuieste sa mancam din toate cate putin. De asemenea, ea ne atrage atentia sa fim atenti la calitatea alimentelor. Cele indoielnice pot provoca enterocolite, manifestate prin diaree, deshidratare, febra. Dupa o masa copioasa, nu va asezati imediat in pat sau pe canapea. 10-15 minute este bine sa facem mici activitati gospodaresti. Ideala este o plimbare scurta.
CANTITATI. Oboseala, starea de voma, parca nu mai incapi in propria piele... Dupa o noapte lunga, cu preparate sofisticate, cu multe bauturi, este aproape firesc sa nu te simti prea confortabil. Dar toate aceste neplaceri chiar pot fi evitate daca tineti seama de sfaturile bunicii. Inainte de petrecerea petrecerilor, odihniti-va pentru a fi in forma. La masa festiva, nu uitati de apa si de modul cum mestecati preparatele. Stomacul este un muschi care se dilata. Pentru a-l umple si a-i astampara foamea, beti apa, evident in cantitati rezonabile. Dar mai trebuie sa si mancam! Ceva peste, preparate din carne slaba, salate din belsug, fructe fara masura... Dar toate foarte bine mestecate. Astfel veti avea o buna digestie si nu veti fi prinsi in capacana inghitirii unei cantitati mari de preparate fara sa va dati seama.

E MAI USOR SA PREVENIM


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.