Documentarul "Marsul Imparatului" este considerat "un moment semnificativ" pentru industria filmului, de catre Institutul American de Film (AFI), care a realizat un clasament cu sase evenimente si tendinte care au influentat cinematografia si televiz
Documentarul "Marsul Imparatului" este considerat "un moment semnificativ" pentru industria filmului, de catre Institutul American de Film (AFI), care a realizat un clasament cu sase evenimente si tendinte care au influentat cinematografia si televiziunea americana in 2005. Documentarul francez a fost apreciat pentru "mesajul sau universal referitor la nevoia individului de a apartine unei comunitati care are grija de toti membrii ei". AFI sustine ca "Marsul Imparatului" este unul dintre filmele care au contribuit la schimbarea lumii dupa atentatele de la 11 septembrie 2001. Alte filme incluse in acelasi top sunt "Good Night and Good Luck" al lui George Clooney si "Razboiul Lumilor", in care rolul principal este interpretat de Tom Cruise.
Scaderea popularitatii cinematografului in randul americanilor a fost si ea semnalata de AFI, care a atras atentia asupra competitiei reprezentate de DVD-uri si jocuri video.
AFI a constatat in 2005 o consolidare a puterii studiourilor de la Hollywood, in special dupa achizitionarea Dreamworks de catre Paramount si a Metro-Goldwyn-Mayer de catre Sony.
Acoperirea mediatica a uraganului Katrina a fost si ea considerata un moment definitoriu al anului 2005, mai ales pentru ca "a adus in lumina reflectoarelor discrepantele dintre declaratiile oficialilor si situatia din locurile afectate de ciclon".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.