Presa franceza a publicat, in ultimele zile, informatii referitoare la pretul cu care viitoarea versiune break a Daciei Logan va fi comercializata in Europa Occidentala. Este vorba, in principal, de piata franceza, unde Logan break ar urma sa coste i
Presa franceza a publicat, in ultimele zile, informatii referitoare la pretul cu care viitoarea versiune break a Daciei Logan va fi comercializata in Europa Occidentala. Este vorba, in principal, de piata franceza, unde Logan break ar urma sa coste incepand de la 8.250 euro, deci cu 10% mai mult decat versiunea de baza. Preluand aceasta stire, presa din Romania a facut analogie cu pretul de start de pe piata interna, concluzionand ca viitorul Logan break ar putea avea un pret de plecare de circa 6.850 euro. Diferenta de pret este explicata, in primul rand, de nivelul de echipare, piata occidentala impunand mai multe dotari de securitate (airbag dublu si ABS). Ramane de vazut daca aceasta informatie va fi confirmata in toamna anului viitor, cand Dacia Logan break isi va face debutul oficial, la Salonul de la Paris, dar si pe piata romaneasca (comercializarea in Europa deVest urmeaza sa demareze abia in 2007). Masina va avea trei versiuni de motorizare pe benzina (1,4l si doua de 1,6l) si doua diesel (ambele de 1,5l). Nu este inca clar daca versiunea break va avea doar 5 locuri sau va exista si o varianta cu 7 locuri. Sau, poate, pentru aceasta din urma se va prefera doar caroseria monovolum, la care, oricum, se lucreaza intens in aceasta perioada.
In alta ordine de idei, oficialii Dacia estimeaza pentru 2006 o cifra de afaceri de peste 1,5 miliarde euro, cu circa 33% mai mult, in comparatie cu anul curent. Productia anuala urmeaza sa ajunga la 200.000 de unitati, jumatate urmand sa fie destinata exportului. Daca 2005 va fi primul exercitiu financiar cu profit la Dacia, de la preluarea de catre Renault, este de asteptat ca in 2006 profitul realizat sa depaseasca deja profitul mediu realizat la nivel de grup Renault.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.