Conform unui studiu publicat in buletinul pe luna decemrie al Bancii Franceze, principalul motiv de indatorare al locuitorilor din zona euro il reprezinta creditul imobiliar. Astfel, in multe regiuni, peste 70 la suta din datoriile locuitorilor sunt
Conform unui studiu publicat in buletinul pe luna decemrie al Bancii Franceze, principalul motiv de indatorare al locuitorilor din zona euro il reprezinta creditul imobiliar. Astfel, in multe regiuni, peste 70 la suta din datoriile locuitorilor sunt reprezentate de creditele imobiliare. Singura exceptie de la aceasta situatie o reprezinta Italia, unde proportia creditelor imobiliare per locuitor este mai mica decat jumatate din indatorarea lor (49,1%), se arata in studiul bancii, citat de agentiile de presa europene. Dupa gradul de indatorare, tarile zonei euro se impart in trei grupe principale: tari in care cetatenii sunt extrem de indatorati (Olanda, Belgia, Germania, Luxemburg si Irlanda), tari cu nivel intermediar si tari foarte putin indatorate, precum Italia si Grecia.
Potrivit specialistilor, cu cat o tara este mai bogata, cu atat creditele imobiliare sunt mai numeroase. In ceea ce priveste durata creditelor, majoritatea sunt de peste cinci ani. In Belgia, Germania si Luxemburg, durata medie a indatorarii este de 20 de ani, iar in Franta, Spania si Finlanda, intre 15 si 20 de ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.