Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va propune farmaciilor cu circuit deschis - atat celor care fac parte din lanturile farmaceutice, cat si celor independente - ca dupa data de 31 martie 2006 sa participe la eliberarea macar a antidiabeti
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) va propune farmaciilor cu circuit deschis - atat celor care fac parte din lanturile farmaceutice, cat si celor independente - ca dupa data de 31 martie 2006 sa participe la eliberarea macar a antidiabeticelor orale in cadrul programului national de diabet.
Pana la sfarsitul lunii martie a anului viitor, CNAS trebuie sa incheie contracte cu farmaciile care vor elibera medicamente compensate si gratuite, astfel incat de la data de 1 aprilie 2006 aceste contracte sa intre in vigoare. Pana atunci, compensatele si gratuitele vor fi eliberate pe baza de acte aditionale la actualele contracte.
In ceea ce priveste programul national de diabet, reprezentantii CNAS doresc sa discute cu farmaciile cu circuit deschis si posibilitatea ca, incepand cu 1 aprilie 2006, acestea sa elibereze medicamente pentru diabetici. "In primul rand, dorim ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2006, sa eliberam antidiabetice prin mai multe farmacii de spital decat la ora actuala. Dupa data de 31 martie 2006 vrem ca eliberarea acestora sa se faca si prin farmaciile cu circuit deschis. Astfel, speram ca bolnavii sa nu mai stea ore in sir la centrele de diabet pentru a-si ridica medicamentele si insulina. In momentul in care acestea se vor elibera prin mai multe locuri, vor disparea si cozile. Nu vom obliga farmaciile cu circuit deschis sa incheie, in acest sens, contracte cu CNAS, insa speram ca vor fi receptive avand in vedere ca astfel isi vor castiga si clienti. Mai exact, un bolnav de diabet care va merge la o farmacie pentru a-si lua antidiabeticele, va mai merge si cu alte retete si va mai cumpara si alte medicamente", ne-au declarat surse autorizate din cadrul CNAS. Totodata, pana la data de 1 aprilie 2006 trebuie organizata licitatia pentru achizitionarea de antidiabetice orale si insulina in cadrul programului national de diabet pe 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.