Prezenta camerelor video la tot pasul amplasate pe DN 1, dar si frica de amenzi i-au facut pe conducatorii auto sa sofeze ca la carte. La aproape o luna de la montarea sistemului de supraveghere video a traficului, nu a fost inregistrat nici un accid

Prezenta camerelor video la tot pasul amplasate pe DN 1, dar si frica de amenzi i-au facut pe conducatorii auto sa sofeze ca la carte. La aproape o luna de la montarea sistemului de supraveghere video a traficului, nu a fost inregistrat nici un accident grav. Camerele de luat vederi nu pot fi pacalite cu nici un truc.

Traficul pe DN 1 are acum o alta infatisare: cunoscatori ai vechiului proverb latin ""festina lente"", soferii s-au cumintit si au invatat sa se grabeasca... incet. Vitezomani cu masini de sute de cai putere, care inainte de instalarea camerelor video testau performantele autoturismelor ultimul racnet prin localitatile insirate pe drumul national, merg acum linistiti, cu 50 de kilometri la ora. Mai mult, stiindu-se supravegheati zi si noapte, conducatorii auto au inceput sa circule asa cum au invatat la scoala de soferi: pastreaza distanta regulamentara fata de vehiculul care se afla in fata lor, semnalizeaza atunci cand schimba banda de circulatie, nu mai opresc masinile la tot pasul pe suprafata carosabila si sunt mult mai atenti la drum. Conform analizelor de trafic, viteza medie de circulatie in localitati a scazut de la 73 de kilometri la ora la 52 de kilometri la ora.
FARA TRUCURI. Inventivi din fire, romanii au incercat sa pacaleasca si de data aceasta sistemul de supraveghere, dar fara prea mare succes. Daca o camera de luat vederi observa in trafic o masina care are modificari la numerele de inmatriculare (folie de plastic aplicata pe numar, vopsea sau alte asemenea mijloace), dispecerul transmite imediat semnalmentele masinii primului echipaj de politie aflat pe traseu. Soferul este oprit si bun de plata.

PE FAZA. Camerele de supraveghere surprind orice miscare gresita in trafic


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.