Parlamentul italian a ratificat prin vot unanim, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza Ambasada Italiei la Bucuresti.
Italia este primul dintre statele fondatoare ale Uniunii Europene care ratifica acest
Parlamentul italian a ratificat prin vot unanim, Tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana, informeaza Ambasada Italiei la Bucuresti.
Italia este primul dintre statele fondatoare ale Uniunii Europene care ratifica acest tratat si spera ca aceasta decizie va constitui un exemplu pentru parlamentele celorlalte state europene, care trebuie inca sa procedeze la ratificare.
Italia confirma in acest mod ca este o tara intr-adevar prietena si apropiata de Romania, de poporul roman si de institutiile sale, se arata in comunicatul ambasadei, care precizeaza ca, prin ratificarea Tratatului, Italia demonstreaza, o data in plus, ca sustine Romania, in mod concret si cu convingere, pe calea spre aderarea la Uniunea Europeana. "Cu convingerea ca autoritatile romane vor sti sa-si amplifice eforturile in anul 2006 pentru a incheia procesul de armonizare a legislatiei interne cu acquis-ul comunitar, Italia asigura Bucurestiul de sustinerea sa si in acest ultim an care separa Romania de familia europeana in care, la 1 ianuarie 2007, se va intoarce ca membru cu drepturi depline", se mai arata in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.