Tribunalul regional din Ruse, in Bulgaria, a confirmat achitarea jurnalistului roman George Buhnici, acuzat de posesie ilegala si folosirea unor dispozitive speciale de urmarire. Tribunalul regional din Ruse, in Bulgaria, a confirmat achitarea
Tribunalul regional din Ruse, in Bulgaria, a confirmat achitarea jurnalistului roman George Buhnici, acuzat de posesie ilegala si folosirea unor dispozitive speciale de urmarire. Tribunalul regional din Ruse, in Bulgaria, a confirmat achitarea jurnalistului roman George Buhnici (foto), acuzat de posesie ilegala si folosirea unor dispozitive speciale de urmarire.
Site-ul bulgar Novinite informa ieri ca Buhnici ""a fost achitat la 15 septembrie de o instanta superioara Tribunalului regional de la Ruse"". Tribunalul teritorial il condamnase pe roman la plata unei amenzi penale de 1.000 de leva (circa 500 de euro). La 16 noiembrie 2004, reporterul a fost retinut in zona de frontiera romano-bulgara Vama Giurgiu-Ruse in timp ce filma in magazinele duty-free. Politia a gasit atunci asupra sa un microfon si o camera de luat vederi de dimensiuni foarte mici, ascunse in ochelari. Autoritatile locale au anuntat ca Buhnici se face vinovat de incalcarea legii bulgare referitoare la folosirea ilegala a dispozitivelor de spionaj. Buhnici a pledat nevinovat, invocand dreptul la libera exprimare. La 3 decembrie anul trecut, procurorii au cerut ca George Buhnici sa fie condamnat la un an si jumatate de inchisoare, cu suspendare, in timp ce avocatii sai au solicitat achitarea clientului lor, considerand ca reporterul si-a facut meseria. Retinerea lui Buhnici a provocat un val de proteste in presa bulgara si o serie de cereri pentru modificarea prevederilor din Codul Penal bulgar care obstructioneaza activitatea jurnalistica de investigatie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.