Noul inspector general scolar al Capitalei este Cristian Alexandrescu, unicul candidat la concursul organizat recent pentru ocuparea acestui post, ocupat interimar de Gheorghe Alexe - sanctionat de Ministerul Educatiei dupa scandalul de la Scoala Cen
Noul inspector general scolar al Capitalei este Cristian Alexandrescu, unicul candidat la concursul organizat recent pentru ocuparea acestui post, ocupat interimar de Gheorghe Alexe - sanctionat de Ministerul Educatiei dupa scandalul de la Scoala Centrala.
Alexandrescu a declarat agentiei Mediafax ca, in principiu, va face o analiza a activitatii institutiei si va pastra tot ceea ce este bun. Noul inspector scolar general al Capitalei a spus ca isi doreste o echipa foarte competenta, el referindu-se atat la inspectorii adjuncti, cat si la cei de specialitate si chiar la cei din teritoriu.
Totodata, noul sef al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti vrea sa schimbe total imaginea institutiei si ca toate deciziile sa fie luate in mod transparent. El spune ca, in calitate de inspector de specialitate in Ministerul Educatiei si Cercetarii si de profesor, a constatat ca nu exista o colaborarea foarte buna intre profesori si inspectorate si, respectiv, intre inspectorate si minister.
Cristian Alexandrescu a aratat ca, atat cat ii va permite legea, doreste sa ramana si profesor de matematica la liceul "Ion Creanga", unde a predat pana in prezent.
Alexandrescu a fost singurul candidat la concursul pentru ocuparea postului de sef al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
Dosarul lui Gheorghe Alexe - care a asigurat interimatul la conducerea IMSB - a fost respins din concurs, aceasta fiind una din sanctiunile dispuse de ministrul Educatiei, Mihai Hardau, pentru modul in care Alexe a gestionat scandalul declansat de injunghierea unei eleve, in biroul directoarei adjuncte a Scolii Centrale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.