Jurnalul National v-a prezentat pe parcursul mai multor episoade povestea lui Vasilica Iulian Grosu, ""teroristul din Haga"".
Vasilica ar fi putut sa puna intr-un roman peripetiile prin care a trecut in 2004. Daca nu ar fi murit. Pe scurt, po
Jurnalul National v-a prezentat pe parcursul mai multor episoade povestea lui Vasilica Iulian Grosu, ""teroristul din Haga"".
Vasilica ar fi putut sa puna intr-un roman peripetiile prin care a trecut in 2004. Daca nu ar fi murit. Pe scurt, povestea sa suna asa: a plecat insotit de fiul sau, Andrei, sa viziteze Spania pentru cateva zile. S-a intors in Romania dupa mai bine de opt luni. Fara Andrei. Cu toate ca exista o hotarare romaneasca ce incredinta copilul tatalui, o judecatoare spaniola a dat copilul mamei aflate la munca in Spania. In doar cateva zile si avand ca singure dovezi ale unei presupuse violente conjugale a lui Vasilica o serie de SMS-uri (!!!), Justitia spaniola a calcat practic in picioare hotararea romaneasca. A schimbat destinul unui copil in mod fundamental si a distrus un om. Si toate aceste lucruri in conditiile in care erau implicati trei cetateni romani aflati vremelnic pe teritoriul Spaniei. Pentru ""tupeul"" de a nu accepta deposedarea brutala de Andrei, Vasilica a fost si bruscat de Politie si mai apoi ""tarat"" printr-o serie de inchisori spaniole. Au urmat luni intregi de alergatura pe la diverse instante si avocati spanioli. Fara nici un rezultat. Ce au facut autoritatile romane din Spania pentru el, va veti intreba. Ambasada, consulatul? Raspunsul este simplu: nici nu l-au bagat in seama. Vasilica era doar unul dintre numeroasele cazuri de romani ""problematici"". Iar Spania este, ce-i drept, o zona ""fierbinte"", din acest punct de vedere. Se putea face insa mai mult? Da, se putea, pentru ca din momentul in care presa a inceput sa se intereseze de cazul sau si autoritatile au inceput sa se agite. Era insa mult prea tarziu. Campania Jurnalului National vizandu-l pe Vasilica Iulian Grosu a fost un esec. Disperat de faptul ca fiecare zi care trecea il indeparta tot mai mult de posibilitatea de a-si recupera fiul, la 11 iulie, Vasilica si-a dat foc in fata Guvernului. Dupa noua zile de chin pe patul Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, barbatul a decedat.
Dumnezeu sa ne ierte. Pe el l-a iertat cu siguranta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.