Cu numai doua saptamani inainte de declansarea inundatiilor catastrofale din Banat, Jurnalul National declansa campania impotriva artizanilor ""operatiunii Digul"". Aratam atunci cum un grup de interese, format din fosti ministri ai Mediului, dir
Cu numai doua saptamani inainte de declansarea inundatiilor catastrofale din Banat, Jurnalul National declansa campania impotriva artizanilor ""operatiunii Digul"".

Aratam atunci cum un grup de interese, format din fosti ministri ai Mediului, directori din Administratia Nationala Apele Romane si patronii unor firme de constructii au obtinut sute de miliarde de lei sub acoperirea unor lucrari fictive sau de mantuiala de reconsolidare a unor diguri. Consecintele: mii de sinistrati, unii dintre ei neavand nici azi, in pragul Sfintelor Sarbatori, un acoperis deasupra capului. Imediat dupa campania Jurnalului National, actuala conducere a Ministerului Mediului a luat la puricat contractele din perioada 2000-2004, confirmand cele scrise de noi. S-a confirmat faptul ca firma familiei fostului ministru al Mediului, Aurel Constantin Ilie, SC Aqua Proiect SA, a obtinut zeci de miliarde de lei din contracte pentru lucrari in zone care ulterior au fost afectate de inundatii. De asemenea, s-au confirmat si contractele, prin ""incredintare directa"", primite de prietenii aceluiasi ministru. Recunostinta prietenilor s-a materializat prin sprijinul ridicarii unor vile sau complexuri locative (piscine, terenuri de tenis etc.) pentru cei care imparteau cu atata generozitate bani publici. Iesea la iveala un adevarat mecanism: firma familiei ministeriabile obtinea contracte de proiectare, dupa care acolitii se ocupau de executie.
UITARE. Astfel, numai in perioada 2003-2004, firma Aqua Proiect SA a obtinut contracte de 166 miliarde de lei, multe dintre acestea fiindu-i atribuite prin incredintare directa. In fine, pe fir a intrat Parchetul National Anticoruptie. Scandalul declansat de Jurnalul National era prea mare pentru a nu se profita de ocazie si a se crea un alt circ mediatic. S-au anuntat anchete, s-au facut audieri ale unor persoane cu greutate pentru ca finalul sa fie cel previzibil: uitarea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.