Primele teste efectuate la probe prelevate de la pasari din Albesti (Ialomita) au iesit pozitive, urmand ca laboratorul din Bucuresti sa realizeze analize suplimentare, a declarat Gabriel Predoi, director general la Autoritatea Nationala Sanitar-Vete
Primele teste efectuate la probe prelevate de la pasari din Albesti (Ialomita) au iesit pozitive, urmand ca laboratorul din Bucuresti sa realizeze analize suplimentare, a declarat Gabriel Predoi, director general la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Pasarile din curtea respectiva au fost sacrificate, fiind luate masuri de dezinfectie a gospodariei. De asemenea, la intrarea in Albesti au fost instalate puncte de dezinfectie, iar starea de sanatate a pasarilor din restul gospodariilor este urmarita prin teste rapide. In comuna Albesti, in satul Marsilieni, a mai fost semnalat recent un focar de gripa aviara. Pana in prezent au fost semnalate focare de gripa aviara in judetele Tulcea, Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita.
DIN NOU ROVINE. O noua suspiciune de gripa aviara a fost semnalata duminica tot intr-o comuna ialomiteana, la Rovine. Localitatea fusese declarata focar inca din 16 decembrie, veterinarii ucigand atunci pasarile din gospodaria infectata si din vecini.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.