Paolo Di Canio a facut apel la decizia Federatiei Italiene de Fotbal de a-l suspenda pentru o etapa, dar isi asuma gestul de a fi salutat suporterii in stil nazist.
""Sunt fascist, dar nu rasist. Salutul roman este pentru suporterii mei si pe
Paolo Di Canio a facut apel la decizia Federatiei Italiene de Fotbal de a-l suspenda pentru o etapa, dar isi asuma gestul de a fi salutat suporterii in stil nazist.
""Sunt fascist, dar nu rasist. Salutul roman este pentru suporterii mei si pentru cei ce impartasesc ideile mele. Bratul intins nu se vrea deloc a fi o incitare la violenta si cu atat mai putin la ura rasiala"", a spus jucatorul lui Lazio. Aproximativ 500 de suporteri ai gruparii romane s-au strans in fata sediului federatiei italiene pentru a-si exprima solidaritatea fata de jucator. Insusi Di Canio ar fi vrut sa participe la manifestatie, insa nu a fost lasat de avocatul sau. SANCTIUNI. Fotbalistul a fost suspendat pentru o etapa, in urma salutului nazist facut catre galerie la meciul cu Juventus, din etapa a 16-a din Serie A. In luna martie, Di Canio primise o amenda de 10.000 de euro pentru un gest asemanator, la derby-ul cu AS Roma. La 11 decembrie el a repetat salutul in stil nazist la o partida cu Livorno. Presa italiana scrie ca jucatorul ar putea fi sanctionat si de FIFA, care a solicitat forului peninsular toate documentele necesare deschiderii unei anchete.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.