Desemnarea Londrei ca organizatoare a Jocurilor Olimpice din 2012 in detrimentul Madridului s-a facut in urma unei eroari de votare la sesiunea desfasurata pe 6 iulie, la Singapore, a anuntat BBC, care citeaza un membru al Comitetului International O
Desemnarea Londrei ca organizatoare a Jocurilor Olimpice din 2012 in detrimentul Madridului s-a facut in urma unei eroari de votare la sesiunea desfasurata pe 6 iulie, la Singapore, a anuntat BBC, care citeaza un membru al Comitetului International Olimpic. Alex Gilady, membru israelian al CIO, a declarat ca un vot a fost atribuit din greseala Parisului, in turul al treilea, penultimul al alegerilor. Acel vot era destinat orasului Madrid. La sfarsitul turului al treilea, castigat de Londra, orasul Paris a devansat capitala Spaniei cu 33 de voturi la 31 si a ajuns in finala. Ulterior, Londra a obtinut 54 de voturi, iar Parisul 50. In cazul in care Parisul si Madridul ar fi obtinut, in turul al treilea, cate 32 de voturi, ar fi existat o noua votare pentru departajare. (C.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.