Lista societatilor si a companiilor nationale, precum si a societatilor comerciale coordonate de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) care efectueaza concedieri colective in acest an ar urma sa fie suplimentata cu trei noi intreprinderi, care vor
Lista societatilor si a companiilor nationale, precum si a societatilor comerciale coordonate de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) care efectueaza concedieri colective in acest an ar urma sa fie suplimentata cu trei noi intreprinderi, care vor disponibiliza un numar total de 614 angajati. Ministerul a elaborat in acest sens un proiect de hotarare, avizat de toti ministrii implicati. Surse din MEC au declarat ca pe lista sunt incluse societatile comerciale Smart SA (care va concedia 164 de angajati), Petrotrans (400 de salariati) si ICEMENERG Service (50 persoane), transmite Mediafax. Smart, avand ca unic actionar compania Transelectrica, a acumulat o serie de datorii la bugetul de stat si fata de principalii furnizori, fiind obligata sa recurga la concedierea unor angajati pentru a depasi dificultatile financiare. Datoriile reprezinta principalul motiv care obliga si Petrotrans sa opereze o reducere de personal, cu 400 posturi. In ceea ce priveste ICEMENERG Service, filiala a Transelectrica, concedierile totalizeaza, intr-o prima faza, 50 de persoane. Toti angajatii concediati vor beneficia de plati compensatorii. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.