Banca Transilvania a semnat recent un contract de imprumut sindicalizat de 75 de milioane de euro pentru care a mandatat ca aranjori Bank Austria Creditanstalt si Citibank NA, se arata intr-un comunicat al bancii. Finantarea atrasa are o scadenta de
Banca Transilvania a semnat recent un contract de imprumut sindicalizat de 75 de milioane de euro pentru care a mandatat ca aranjori Bank Austria Creditanstalt si Citibank NA, se arata intr-un comunicat al bancii. Finantarea atrasa are o scadenta de cinci ani. Potrivit comunicatului, Banca Transilvania a obtinut o dobanda cu 1,25 puncte peste rata Euribor (dobanda medie pe piata monetara din zona euro), fara a fi specificata scadenta dobanzii de referinta. Dupa primele noua luni, Banca Transilvania a raportat un profit net de 73,4 milioane de lei (20 de milioane de euro), in crestere cu 72% fata de perioada similara a anului trecut. Activele bancii s-au majorat cu 58%, ajungand la 4,12 miliarde de lei. Principalul actionar al bancii este BERD cu o cota de 15% din actiuni, banca fiind controlata de un grup de oameni de afaceri din Cluj care detin fiecare sub 5% din actiuni. Actiunile bancii sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste titluri derulandu-se la pretul de 1,23 lei/actiune. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.