O spectaculoasa rasturnare de situatie a avut loc ieri in cazul Tanacu, fostul preot Daniel Corogeanu, de la Manastirea "Sfanta Treime" facand un nou pas in incercarea sa de a scapa nepedepsit pentru barbaria comisa in urma cu aproximativ sase lun
O spectaculoasa rasturnare de situatie a avut loc ieri in cazul Tanacu, fostul preot Daniel Corogeanu, de la Manastirea "Sfanta Treime" facand un nou pas in incercarea sa de a scapa nepedepsit pentru barbaria comisa in urma cu aproximativ sase luni. Un raport realizat, ca urmare a exhumarii Irinei Cornici - tanara moarta la manastirea din Tanacu, de catre unul dintre medicii legisti implicati in caz stabileste ca fostul preot nu este vinovat pentru decesul fetei. Conform concluziilor medico-legale intocmite de catre Dan Gheorghiu, desemnat de catre aparatorii lui Corogeanu, vina principala pentru moartea fetei de doar 23 de ani i-ar apartine medicului Lenuta Ciocan, de pe ambulanta care a transportat-o pe aceasta de la manastire la spitalul din Vaslui. Aceasta i-ar fi administrat Irinei Cornici sase fiole de adrenalina, o supradoza care ar fi provocat moartea sorei.
Concluziile medico-legale
Potrivit raportului medico-legal, publicat de BBC, tanara sora era in viata in momentul in care i s-au aplicat perfuziile cu o supradoza de adrenalina. Medicul Dan Gheorghiu a stabilit ca "moartea Irinei Cornici Maricica a fost violenta". De asemenea, decesul fetei "s-a datorat unei insuficiente cardiace acute survenite in urma administrarii contraindicate si incorecte si ca mod si ca doza (mare) de adrenalina". In acelasi raport se arata ca "leziunile de violenta constatate au putut fi produse prin comprimare de corpuri dure - contentie. Sunt minore si nu au legatura cu cauza mortii. Leziunea de violenta de la nivelul cotului drept a fost produsa prin intepare cu ac de seringa, in timp ce victima traia". Totodata, conform concluziilor medico-legale "moartea poate data din 15.06.2005 si, datorita existentei elementelor de reactie vitala (tromb si infiltrat hemoragic) aparute in urma punctiei venoase pentru montarea perfuziei, momentul mortii poate fi stabilit in intervalul situat intre orele 12.00 si 13.20". Dan Gheorghiu mai arata ca "din datele medicale existente rezulta ca victima era in evidenta sectiei de psihiatrie Vaslui cu schizofrenie de tip dezorganizat. Afectiunea psihica, precum si tratamentul aplicat la internarea din 21.04.2005 in sectia Psihiatrie nu au legatura cu cauza mortii". De asemenea, "in fisa intocmita de medicul ambulantei, doctorita Lenuta Ciocan, scrie ca i s-au administrat Irinei Cornici sase doze de adrenalina".
Medicul Dan Gheorghiu a realizat si o descriere a efectelor adrenalinei. Astfel, "cantitatea mult peste normal de adrenalina administrata, cat si timpul de actiune prelungit asupra cordului au avut efecte letale prin fibrilatie ventriculara si stop cardiac ireversibil".
Raportul Parchetului
Totusi, raportul intocmit de medicul ales de aparatorii lui Corogeanu nu este cel final. Asta, intrucat mai exista concluziile medico-legale ale medicului desemnat de procurori sa investigheze decesul Irinei, care arata cat se poate de clar ca tortionarul in sutana este vinovat de omor. Astfel, conform acelui raport, cauza presupusa a mortii a fost insuficienta cardio-respiratorie acuta, insuficienta respiratorie restrictiva prin contentie (mecanica), soc hipovolemic (scaderea volumului de oxigen din sange), deshidratare importanta in contextul unui bufeu delirant halucinator (schizofrenie) neglijat, cu stare de agitatie psihomotorie severa.
Satisfactia avocatilor
Situatia este deci departe de a fi clarificata. Raportul medico-legal intocmit de medicul desemnat de aparatorii barbarului de la Tanacu urmeaza sa fie trimis spre avizare unor comisii care urmeaza sa decida care dintre cele doua rapoarte este cel corect. Cu toate acestea, aparatorii barbarului s-au declarat satisfacuti de concluziile medicului Dan Gheorghiu. "Aveam intuitia aceasta, este un moment de satisfactie. Concluziile medicului expert-parte vor fi trimise la Comisia de Avizare si Control si la Comisia Superioara. Daca acestea vor inlatura raportul medicului vom solicita refacerea expertizei", ne-a declarat avocata Maria Ilisia. Aceasta a precizat si faptul ca in cazul in care acest ultim raport va fi cel considerat corect va cere schimbarea incadrarii juridice a faptelor clientului sau. "In 10 sau 11 ianuarie voi depune o cerere de schimbare a incadrarii juridice. Nu pot sa va spun ce incadrare juridica vom solicita, pentru ca nu am aprobarea scrisa a clientului meu", a mai aratat aparatoarea barbarului. Maria Ilisia a aratat si o adevarata compasiune pentru medicul de pe salvare care a fost gasit vinovat, conform acestui ultim raport: "O compatimesc pe doctorita de pe salvare. Nu o cunosc, nu vreau sa invinovatesc pe nimeni, dar trebuia sa se afle adevarul de la inceput".
Inapoi in Evul Mediu
Cert este ca ieri, fostul fotbalist ajuns preot a primit o noua veste buna si are o sansa extrem de mare de a scapa nepedepsit pentru fapta comisa in urma cu aproximativ sase luni. O fapta de o cruzime greu de inchipuit care a facut inconjurul lumii si care a tarat Romania inapoi in Evul Mediu intunecat.
Asa-zisul preot duhovinc Petru Corogeanu, ajutat de patru maicute, a sechestrat-o pe maicuta Maricica Irina Cornici, in varsta de 23 de ani, intr-o chilie, legand-o de maini si de picioare. Cei cinci au declarat ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei surori. In 13 iunie, din cauza manifestarilor violente ale Irinei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus in gura un calus facut dintr-un prosop. Fata a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mancare si intr-un pridvor unde era foarte racoare, ea murind in seara de 15 iunie.
Un incident de o cruzime de neinchipuit, dar care nu l-a impresionat deloc pe barbarul in sutana. Fotbalistul ajuns preot a declarat cu seninatate ca nu se simte deloc vinovat si ca nu a dorit decat sa o salveze pe Irina. "Era bolnava si era bolnava de duhuri rele. Am facut rugaciuni. A fost trei zile, da, legata pentru violenta pe care o facea si daca s-a intamplat sa intre in coma si sa faca infarct... Din punct de vedere duhovnicesc am facut un lucru corect, foarte corect. I-am facut slujbe trei zile la rand, de dezlegare, molifte, se poate spune si exorcizare. Nu i-am rupt capul, nu i-am rupt nimic, decat la maini si la picioare", a declarat Daniel Corogeanu.
Fostul preot a fost sustinut de majoritatea maicutelor. Una dintre ele, maica Marta, s-a aratat convinsa de faptul ca masurile luate fata de Irina au fost corecte. "Din cauza ca era bolnava la cap a trebuit sa fie tinuta in chilie si pentru asta am mai tinut-o in chilie, dupa care am dus-o in biserica. Am inceput s-o tratam asa, am zis ca intai cu rugaciuni, cu mila lui Dumnezeu, daca nu se face bine o ducem la doctor si am incercat asa cateva zile si asa a fost voia lui Dumnezeu, ca a decedat", a spus maica Marta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.