Doctorul Sorin Oprescu a refuzat, ieri, sa parasesca Spitalul Elias, apreciind drept ilegal ordinul ministrului Sanatatii privind demiterea sa, astfel ca secretarul de stat Virgil Paunescu si noul numit la conducerea unitatii sanitare, Vlad Romano, a
Doctorul Sorin Oprescu a refuzat, ieri, sa parasesca Spitalul Elias, apreciind drept ilegal ordinul ministrului Sanatatii privind demiterea sa, astfel ca secretarul de stat Virgil Paunescu si noul numit la conducerea unitatii sanitare, Vlad Romano, au parasit clinica. "Doctorul Oprescu a dat in scris ca refuza sa predea spitalul, asa ca voi aduce la cunostinta ministrului acest incident. Noul director, Vlad Romano, a facut cateva copii dupa ordinul de numire, apoi am plecat", a declarat Virgil Paunescu. Acesta a precizat ca, zilele urmatoare, va fi modificata Legea Spitalelor, astfel ca nu vor mai exista probleme in privinta administrarii unitatilor sanitare. Sorin Oprescu a declarat, la randul sau, ca este surprins de faptul ca actuala conducere a MS continua sa emita ordine incalcand legea. "Este un abuz grosolan ceea ce s-a intamplat astazi prin revocarea CA. Reamintesc faptul ca Spitalul Elias apartine Fundatiei Elias si Academiei Romane si in nici un caz MS", a mai spus Oprescu. El a precizat ca va ramane la conducerea spitalului pana cand instanta se va pronunta in acest caz.
Consiliul de Administratie a fost demis
Ministrul Sanatatii a dispus revocarea Consiliului de Administratie (CA) al Spitalului Clinic de Urgenta Elias, dupa mai bine de o saptamana de la amanarea unei astfel de decizii, deoarece din aceasta structura faceau parte si membri ai lumii academice. Virgil Paunescu a adaugat ca noul CA va fi numit in scurt timp, transmite Mediafax. De mentionat, in urma acestei decizii a MS a fost demis si presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, din functia de presedinte al CA al Spitalului Elias, intrucat spitalul este lasat prin testament Academiei Romane de catre familia Elias. Eugen Simion a declarat, ieri, ca institutia pe care o conduce va ataca in instanta decizia MS, transmite Rompres. Declarandu-se "stupefiat" de graba cu care Eugen Nicolaescu a luat aceasta decizie, Eugen Simion si-a exprimat increderea "in ratiunea" premierului Tariceanu, "care nu poate acoperi un astfel de lucru". "O masura de acest gen nu a mai fost luata de pe vremea Elenei Ceausescu", a spus Eugen Simion, mentionand ca nu il intereseaza chestiunile politice dintre actuala putere si fostul director al spitalului, medicul Sorin Oprescu, senator PSD. Totodata, Eugen Simion l-a atentionat pe Nicolaescu de indignarea exprimata de catre Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania in legatura cu recentele masuri ale ministrului Sanatatii. Eugen Nicolaescu declarase ca decizia privind destituirea Comitetului Director si al CA ale Spitalului Elias este corecta, conform legislatiei in vigoare, chiar daca ea vine in contradictie cu parerea conducerii Academiei Romane si a Fundatiei Elias.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.