Doua oragnizatii iesene, respectiv Fundata Academica Petre Andrei si Centrul pentru Democratie Iasi, ambele reprezentate de prof. univ. Doru Tompea, au formulat o plangere penala impotriva prefectului de Iasi, Radu Prisacaru. Conform plangerii adresa
Doua oragnizatii iesene, respectiv Fundata Academica Petre Andrei si Centrul pentru Democratie Iasi, ambele reprezentate de prof. univ. Doru Tompea, au formulat o plangere penala impotriva prefectului de Iasi, Radu Prisacaru. Conform plangerii adresate Procurorului General, prefectul a savarsit infractiunile de comunicare de informatii false, divulgarea secretului profesional, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si abuz in serviciu contra intereselor publice. Prof.univ. Doru Tompea face referire la faptul ca acesta a inaintat jurnalistilor prezenti la o conferinta de presa, mai multe documente privitoare la activitatea celor doua organizatii neguvernamentale. Printre acestea se numara o anonima adresata prefecturii iesene, precum si extrase dintr-un raport de control al Garzii Financiare efectuat la cele doua organizatii academice iesene. "Materialul raspandit de catre prefect in media iesene abunda in date si informatii false, ideile principale ce se desprind din lecturarea acestuia fiind urmatoarele: banii destinati romanilor de peste Prut au fost deturnati de noi in favoarea PSD, programele culturale au fost derulate de un grup mafiot care a actionat pe teritoriul Republicii Moldova cu sprijinul Guvernului Romaniei etc.", se arata in plangere. (Tudor LEAHU - ZIUA de Iasi)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.