Scandalul din ultima vreme de la Dinamo, care a culminat cu discutia privata intre Andone si Lupescu, in care primul dezvaluia dedesubturile posibilei sale demiteri, se va prelungi inevitabil si in perioada Craciunului si chiar dupa Anul Nou. Enervat
Scandalul din ultima vreme de la Dinamo, care a culminat cu discutia privata intre Andone si Lupescu, in care primul dezvaluia dedesubturile posibilei sale demiteri, se va prelungi inevitabil si in perioada Craciunului si chiar dupa Anul Nou. Enervat de santajul "Falcosului" care tine cu dintii de contract, Giovanni Becali nu a stat cu mainile in san si a inceput sa caute si mai determinat un nou antrenor pentru liderul Diviziei A, mai ales ca rezilierea contractului lui Andone nu mai pare atat de dificila. Oficialul lui Dinamo a dezvaluit ca in cazul demiterii lui Andone suma pe care clubul o are de achitat nu este de 500.000 de dolari, asa cum a sustinut antrenorul in conversatia sa privata cu Lupescu. "Noi trebuie sa-i dam lui Andone 150.000 de dolari, iar el nu duce lipsa de oferte mari, chiar de 1 milion de dolari, pentru a antrena echipe din tari arabe", a spus Becali. Acesta a confirmat ca se poarta discutii cu mai multi antrenori, dar a refuzat sa precizeze cine sunt acestia. Totusi, se pare ca cele mai mari sanse de a prelua banca tehnica a lui Dinamo le are spaniolul Jose Ramon Alesanco. Acesta se ocupa momentan de echipele de juniori ale Barcelonei si are o experienta considerabila in Divizia A, dupa ce in sezonul 1997/1998 a antrenat Universitatea Craiova, iar sezonul 1998/1999 a fost tehnicianul lui FC National. Spre deosebire de celelalte nume vehiculate pentru functia de antrenor la Dinamo, spaniolul are mai multe avantaje: este destul de ieftin, cunoaste nivelul Diviziei A si nu este legat de un contract important. Ioan Ovidiu Sabau, Gianluca Vialli si Ruud Krool, ceilalti candidati pentru banca lui Dinamo, par a fi iesit din cursa. "Motul" nu vrea sa se certe cu Andone si, in plus, Gloria Bistrita este un loc foarte linistit pentru un antrenor tanar cu perspective, Vialli are in Italia un contract de un milion de dolari pe an cu SkyTV, iar olandezul Krol, secundul lui Danny Blind la Ajax, nu este o optiune accesibila pentru sefii lui Dinamo. In aceste conditii, Alesanco are toate sansele de a fi noul antrenor al liderului din Romania. (N.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.