Cu un bilant destul de bun in acest an, in care a adunat patru medalii de aur, doua de argint si noua de bronz la intrecerile mondiale si europene, pugilatul autohton si-a premiat performerii, miercuri seara, in cadrul unei festivitati intitulate sug
Cu un bilant destul de bun in acest an, in care a adunat patru medalii de aur, doua de argint si noua de bronz la intrecerile mondiale si europene, pugilatul autohton si-a premiat performerii, miercuri seara, in cadrul unei festivitati intitulate sugestiv "Gala boxului romanesc". Tinand cont de rezultatele deosebite din 2005, FR Box a anuntat ca sportivii anului sunt Viorel Simion, sigurul pugilist roman medaliat la Mondiale, si profesionistul Lucian Bute (foto dreapta), detinatorul centurii NABF la categoria supermijlocie si posibil challenger la titlul mondial. In cadrul aceleiasi gale, au mai fost recompensati Sorin Tanasie si Valdemar Cucereanu, "cei mai buni profesionisti din Romania", Adrian Diaconu, care a primit distinctia pentru "cea mai spectaculoasa revenire in box", "Rechinul" reusind sa castige de curand titlul WBC International, Ronald Gavril a fost considerat "speranta boxului romanesc", iar Bogdan Dinu a primit o distinctie pentru rezultatele sale de la Europenele de juniori, unde a devenit vicecampion continental. Fara sa uite de pugiliste, FRB le-a premiat pe campioana mondiala Mihaela Cijevschi, pentru cea mai buna performanta a anului, medalia obtinuta fiind prima din istorie, si pe cea europeana Adriana Hosu, considerata "surpriza anului", in vreme ce gruparea "Banatul Timisoara", unde este legitimat Flavius Biea, a primit premiul pentru cel mai bun club de box din Romania. Cum era si firesc, antrenorii anului au fost desemnati Titi Tudor, cel care l-a asistat in colt pe tanarul Biea, si coordonatorul lotului feminin de box, Adrian Lacatus. Premiile FRB au constat in diplome si trofee sub forma unei manusi de box aurite, creata special pentru aceasta gala si avand o valoare de 200 de euro. "Ma bucura premiul si cred ca-l merit dupa acest an foarte greu. Sper ca in 2006 sa ajung la titlul mondial, asa cum mi-am propus. Sper ca in toamna, in octombrie sau noiembrie, sa ajung in pozitia care sa-mi permita sa atac centura cu diamante", a spus Bute, adaugand ca se va intoarce la clubul Interbox din Montreal pe data de 25 ianuarie. Dupa ce-si va petrece Sarbatorile de Iarna cu familia, Bute va pleca pe 14 ianuarie in Danemarca, unde va urmari meciul pentru titlul WBA dintre patronul clubului la care boxeaza, Eric Lucas, si Mikkel Kessler, ambii fiind viitori posibili adversari.
De mentionat ca printre invitatii galei organizate de presedintele FRB, Rudel Obreja, la Hotelul Intercontinental s-au numarat Marcel Popescu, vicepresedinte al COSR si comandant al CS Dinamo, George Boroi, presedintele CSA Steaua, precum si Viorel Paunescu, noul presedinte al FR Natatie si Pentatlon. (Tiberiu RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.