Cateva sute de amprente de adulti si copii, datand de acum 20.000 de ani, au fost descoperite in Australia, sustin cercetatorii de la Universitatea din Bond. Cele 450 de amprente, cele mai vechi descoperite pana acum in Australia, sunt remarcabil con
Cateva sute de amprente de adulti si copii, datand de acum 20.000 de ani, au fost descoperite in Australia, sustin cercetatorii de la Universitatea din Bond. Cele 450 de amprente, cele mai vechi descoperite pana acum in Australia, sunt remarcabil conservate si ofera indicii despre viata locuitorilor acestui continent in timpul ultimei ere glaciare. Amprentele au fost gasite in regiunea lacurilor Willandra, rezervatie inscrisa in patrimoniul mondial al umanitatii, in statul australian New South Wales. "Descoperirea reda viata acelor oameni cum nici o alta descoperire arheologica n-ar putea-o face", declara profesorul Steve Webb. Dovezile arata ca unii dintre cei care au lasat amprentele erau la vanatoare iar alte urme indica familii care migrau impreuna. Primele amprente au fost descoperite in 2003, in urma explorarii zonei in cadrul unui program educativ de initiere in arheologie a tinerilor aborigeni. Urmele, avand o vechime cuprinsa intre 19.000 si 20.000 de ani, au fost conservate perfect pentru ca, sustine echipa de cercetatori, au ramas imprimate intr-un tip de argila care se intareste asemenea cimentului odata ce se usuca. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.