Guvernul a decis alocarea sumei de 1,2 milioane lei (12 miliarde lei vechi) Patriarhiei Romane, pentru a sustine deschiderea unui Birou Permanent de reprezentare si a unui nou centru episcopal la Bruxelles. Patriarhia are in vedere cumpararea unei bi
Guvernul a decis alocarea sumei de 1,2 milioane lei (12 miliarde lei vechi) Patriarhiei Romane, pentru a sustine deschiderea unui Birou Permanent de reprezentare si a unui nou centru episcopal la Bruxelles. Patriarhia are in vedere cumpararea unei biserici in care in prezent nu se oficiaza slujbe. Pretul solicitat pentru acest lacas construit la sfarsitul secolului al XIX-lea este de un milion de euro. O parte din aceasta suma este asigurata de Patriarhia Romana. Ansamblul arhitectonic se intinde pe o suprafata de 2.738 mp si cuprinde si cladiri anexe, unde vor putea fi amenajate birouri. In acest loc vor putea fi gazduite catedrala viitoarei episcopii, Biroul Permanent de reprezentare a Bisericii Ortodoxe Romane pe langa institutiile UE, o scoala catehetica si o biblioteca, precum si birouri pentru reprezentantii diplomatici romani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.