Guvernul Romaniei a decis in sedinta de ieri sa recompenseze senzationalul rezultat obtinut de reprezentativa feminina tricolora de handbal, care a cucerit medaliile de argint la Campionatul Mondial din Rusia, cu suma totala de 32,2 de miliarde de le
Guvernul Romaniei a decis in sedinta de ieri sa recompenseze senzationalul rezultat obtinut de reprezentativa feminina tricolora de handbal, care a cucerit medaliile de argint la Campionatul Mondial din Rusia, cu suma totala de 32,2 de miliarde de lei vechi, informeaza Mediafax. "Consider ca este un gest absolut meritat pentru o performanta de exceptie", a tinut sa declare premierul Calin Popescu Tariceanu, care a fost prezent la finala mondiala de la Sankt Petersburg alaturi de sotie si de presedintele Traian Basescu.
Conform sursei citate, premierea tricolorelor pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi va fi efectuata prin intermediul conducerii Agentiei Nationale pentru Sport, care va aproba si cuantumul sumelor individuale pentru sportivi, antrenori si celelalte categorii de specialisti, functie de propunerile inaintate de FR Handbal. Totodata, pentru a evita unele neintelegeri si nemultumiri ulterioare, premierul roman a mai solicitat ca grila de premiere sa fie stabilita de FRH pe baza contributiei individuale a membrilor delegatiei tricolore la Campionatul Mondial, evitandu-se cazurile in care un simplu angajat al federatiei de specialitate ajunge sa primeasca aceeasi suma ca si sportivele. "Mi-as dori ca grila de premiere sa nu fie egalitarista, sa fie bazata pe contributia fiecaruia la obtinerea acestei performante minunate" a concluzionat premierul Tariceanu. Astfel, pentru acordarea premiilor, ANS va primi din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului pe 2005 suma de 30 de miliarde de lei vechi, restul banilor urmand sa fie alocati din fondul de premiere al institutiei conduse de Gheorghe Florian. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.