Senatul ar putea avea un post de televiziune propriu si transmisiuni on-line pe Internet ale lucrarilor din plen, in cazul in care conducerea institutiei va aproba un memorandum intern privind imbunatatirea imaginii institutiei si a demnitarilor, sem
Senatul ar putea avea un post de televiziune propriu si transmisiuni on-line pe Internet ale lucrarilor din plen, in cazul in care conducerea institutiei va aproba un memorandum intern privind imbunatatirea imaginii institutiei si a demnitarilor, semnat de seful serviciului pentru presa, Mircea Hamza. In actul transmis Biroului Permanent, se arata ca in dotarea Senatului exista deja un minim de aparatura care insumeaza 60-70% din necesarul cerut de postul de televiziune, urmand ca achizitiile viitoare sa conduca la un grad de dotare de 85%. Potrivit documentului, achizitionarea aparaturii necesare televiziunii este estimata la 100.000 de euro. "Nu cred ca opinia despre Senat se va imbunatati daca vom transmite in direct lucrarile, dimpotriva, ar putea fi chiar invers. Suntem o institutie care are un alt statut si nu ne ocupam de show-uri", a spus chestorul Paul Pacuraru. "N-am bani nici sa mor", a spus ironic si Nicolae Vacaroiu, dandu-si cu parerea in legatura cu infiintarea postului TV.
Pe de alta parte, presedintele Camerei Deputatilor Adrian Nastase a comentat ca infiintarea unui studiou de televiziune propriu al Camerei ar contribui la responsabilizarea parlamentarilor. "Nu este un mijloc de orgoliu pentru Parlament, este o modalitate prin care vrem sa dam un sentiment de mai multa raspundere parlamentarilor si vrem ca cei care au votat sa vada ce fac cei pe care i-au ales sa mearga in Parlament", a spus Nastase. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.