Ministrii de resort din cinci state, printre care si Romania, ar putea semna in luna ianuarie un memorandum de intelegere pentru constructia oleoductului Constanta - Trieste (Italia), pe baza acordului urmand sa fie infiintata compania de proiect car
Ministrii de resort din cinci state, printre care si Romania, ar putea semna in luna ianuarie un memorandum de intelegere pentru constructia oleoductului Constanta - Trieste (Italia), pe baza acordului urmand sa fie infiintata compania de proiect care va gasi si finantare pentru realizarea acestuia.
"Inca este asteptat un raspuns pozitiv din partea Sloveniei, ca acest stat sa intre in acord", a declarat agentiei Mediafax purtatorul de cuvant al Ministerului Economiei si Comertului (MEC), Iuliana Dumitru.
Costurile sunt estimate intre 2,2 miliarde de dolari si 4,6 miliarde de dolari, in functie de capacitatea de transport la care va fi proiectata conducta.
Oleoductul, cu o lungime totala de 1.360 kilometri, va porni din portul Constanta si va trece prin Serbia si Muntenegru, inainte de a ajunge in Croatia. Oleoductul va facilita transportul titeiului dinspre Marea Neagra catre piata europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.