Transelectrica si consortiul format din firmele Electromontaj si Romelectro au incheiat, ieri, un contract, in valoare de 12 milioane euro, pentru executia la cheie a partii care revine Romaniei din constructia unei noi linii electrice de interconexi
Transelectrica si consortiul format din firmele Electromontaj si Romelectro au incheiat, ieri, un contract, in valoare de 12 milioane euro, pentru executia la cheie a partii care revine Romaniei din constructia unei noi linii electrice de interconexiune cu Ungaria, informeaza un comunicat al companiei. Consortiul va realiza 93 de kilometri de pe teritoriul romanesc a liniei de 400 kV Oradea - Bekescsaba. Finantarea este asigurata printr-un credit sindicalizat BERD, obtinut fara garantii de stat, la care se adauga surse proprii ale operatorului sistemului national de transport a energiei electrice. Contractul la cheie a fost adjudecat in urma unei licitatii la care au participat sase firme, pe langa consortiul desemnat castigator fiind incluse si companiile KEC India, OVIT Ungaria, INABENSA Spania, CYMI Spania si SARA si USLUEL Turcia. Transelectrica si firma similara din Ungaria, MVM Rt, au semnat in luna mai a acestui an un acord pentru constructia noii linii, termenul de finalizare convenit fiind martie 2008. "Linia electrica de interconexiune va intari cooperarea regionala si cresterea sigurantei in functionare a sistemului conectat la UCTE", a declarat, intr-un comunicat de presa, directorul general al Transelectrica, Stelian Gal.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.