Lipsa de reactie a organelor de urmarire penala - care au fost sesizate in repetate randuri despre tentativele "Clanului Baiculestilor" de a pune mana cu orice pret pe pachetul majoritar de actiuni ale intreprinderii de tehnica militara MFA Mizil - a
Lipsa de reactie a organelor de urmarire penala - care au fost sesizate in repetate randuri despre tentativele "Clanului Baiculestilor" de a pune mana cu orice pret pe pachetul majoritar de actiuni ale intreprinderii de tehnica militara MFA Mizil - a generat saptamana trecuta un nou scandal de proportii in randurile salariatilor. Protagonistii taraboiului iscat sunt aceeasi frati-vestiti Nicolae Baiculescu si Deugene Baiculescu (n.n. - care au facut obiectul mai multor dezvaluiri ale ziarului nostru) care, prin metode numai de ei stiute, au simulat desfasurarea unei adunari generale a salariatilor Asociatiei MFA Mizil (asociatie care a cumparat in 2003 toate actiunile uzinei MFA Mizil) la care au fost singurii participanti, in paralel cu desfasurarea adevaratei adunari generale a actionarilor in care, culmea, se decisese excluderea Baiculestilor din asociatie pentru tentativele lor ilicite de a pune mana in mod necinstit pe actiunile uzinei. Cu procesul-verbal al falsei adunari generale, precum si cu hotararea aferenta (documente realizate nu se stie prin ce cotlon) cei doi au dat fuga la un notar pentru a le autentifica, in vederea folosirii lor pentru inscrierea in dosarul de persoana juridica al Asociatiei salariatilor MFA Mizil de la judecatorie. Un plan simplu, dar nebunesc, care a dat insa roadele scontate, in sensul ca, fara a verifica actele de la dosar, Judecatoria Mizil a dispus inscrierea actelor mestesugite ale Baiculestilor. Acte care, printre altele, deloc intamplator, il transformau pe Nicolae Baiculescu dintr-un modest actionar, in detinatorul pachetului majoritar de 97% din actiunile MFA Mizil, iar pe deasupra desfiinta consiliul de administratie de drept al MFA pe care il inlocuia cu un altul format din... chiar cei doi Baiculesti.
AGA paralela
Pentru a-si pune opera in practica, Baiculestii au profitat de faptul ca in data de 08.12.2005, orele 16.30, la sediul MFA s-a desfasurat adunarea generala a Asociatiei salariatilor MFA Mizil, la care au participat 148 de membrii. La aceasta AGA, spun salariatii, Nicolae Baiculescu s-a prezentat doar la strigarea prezentei si a scris cuvantul "fals" in tabelul convocator in dreptul numelui sau. Dupa care a parasit sala si nimeni nu l-a mai vazut. Adevarata AGA a salariatilor de la MFA a decis in sedinta din 08.12.2005, printre altele, si excluderea Baiculestilor din asociatie pentru "ispravile" lor din trecut prin care au incercat sa se erijeze in detinatorii pachetului majoritar de actiuni, invocand un asa-zis imprumut cu care s-ar fi platit in 2003 la stat, pretul privatizarii. Numai ca "schema" de atunci nu a convins pe nimeni, intrucat banii pentru actiuni fusesera achitati prin ordin de plata de un SRL (deci de o persoana juridica, nu una fizica) fapt pentru care Baiculestii au intrat in atentia organelor de urmarire penala locale specializate in fraude economico-financiare.
Revenind la episodul actual, consiliul de administratie al MFA Mizil a aflat intamplator ca Judecatoria Mizil a dispus printr-o incheiere din data de 12 decembrie 2005 inscrierea in dosarul Asociatiei salariatilor MFA Mizil a unor modificari la statut, modificari in urma carora cei doi Baiculesti deveneau membri ai unui nou consiliu de administratie, iar Nicolae Baiculescu detinator a 97% din actiunile uzinei. In plus, se schimba si sediul societatii, intr-un apartament al unei rude a celor doi, ca de altfel si stampila asociatiei. Hotararea Judecatoriei Mizil - extrem de dubioasa intrucat apare ca fiind emisa de Liliana Stefuc - un judecator care stia foarte bine scandalul si realitatea de la MFA Mizil, a fost deja atacata cu recurs de Asociatie, care a acuzat o suita de falsuri grosolane.
Un nou dosar penal pentru Baiculesti
Intr-o noua plangere penala inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Mizil, cei doi au fost acuzati de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si fals in declaratii. Documentele obtinute din dosarul de la instanta au facut lumina, in sensul ca au devoalat manoperele ilicite prin care Baiculestii au reusit sa induca in eroare instanta, daca nu cumva a existat chiar o complicitate, intrucat completul de judecata avea obligatia sa solicite Baiculestilor o serie de acte in original, care sa faca dovada ca reprezentau cu adevarat asociatia, acte care in mod bizar nu au fost cerute. Exista si suspiciunea incalcarii obligatiei de repartizare aleatorie a cauzei, cat si cea a unui fals judecatoresc, intrucat semnatura magistratului de pe minuta difera vizibil de cea care apare pe incheiere.
Revenind la Baiculesti, s-a descoperit faptul ca cei doi au confectionat un alt proces-verbal al adunarii generale, precum si o hotarare a AGA, ambele purtand aceeasi data, 08.12.2005 si aceeasi ora, 16.30, cu AGA desfasurata de adevarata Asociatie a salariatilor de la MFA. Tot cei doi au confectionat si o imputernicire, prin care asa-zisa AGA il imputernicea pe Nicolae Baiculescu (devenit brusc detinator a 97% din actiuni si presedinte al CA) sa duca la indeplinire deciziile nascocite in favoarea lor, in fata notarului si a instantei de judecata. Si, colac peste pupaza, cei doi au parafat cele trei acte fabricate cu o stampila a asociatiei, diferita de cea originala, confectionata nu se stie de cine.
Notarul de la kilometrul 200
Extrem de dubioasa apare procedura de legalizare, la notar, a celor trei documente. Daca putem admite ca notarul nu avea de unde sa stie care este stampila reala a asociatiei, in schimb din incheierea de autentificare rezulta ca cele trei documente au fost autentificate la notarul Daniel Stuparu, din orasul Alexandria (aflat la circa 200 de kilometri distanta de orasul Mizil). Cum din insasi documentele legalizate rezulta ca asa-zisa AGA a Baiculestilor a inceput la orele 16.30 ale zilei de 08.12.2005, se ridica intrebarea fireasca, cum a fost posibil ca incepand cu orele 16.30 sa se dezbata o sedinta cu multiple probleme, apoi sa se scrie la computer nu mai putin de 15 pagini reprezentand un proces-verbal, o hotarare si o imputernicire, iar ulterior Nicolae Baiculescu sa parcurga 200 de km, de la Mizil, la Alexandria (drum care dureaza minimum trei ore) si sa gaseasca deschis la notar ca sa legalizeze documentele. De ce nu s-a ales oare un notar din localitate? Sa fie din cauza ca in orasul Mizil "clanul Baiculestilor" e cunoscut ca "un cal breaz" de toata lumea si n-ar fi putut pacali pe nimeni?! Ceva e putred in toata aceasta poveste.
In plangerea penala formulata la parchetul local s-a aratat, ca proba zdrobitoare a falsurilor comise, faptul ca Baiculestii s-au folosit de o stampila falsa - diferita de cea reala - pentru a da actelor confectionate de ei o aparenta de autoritate. Respectiva stampila nu putea fi folosita - orice s-ar fi pretins in AGA plasmuita de cei doi - decat dupa ce o instanta de judecata aproba acest lucru. Ceea ce nu s-a intamplat.
Cazul a fost raportat la CSM
In prezent, Asociatia salariatilor MFA a declarat recurs impotriva incheierii Judecatoriei Mizil, care se va judeca la Tribunalul Prahova, la inceputul lunii ianuarie 2006. Totodata au fost sesizate, din nou, neregulile comise de magistratii Judecatoriei Mizil, care au recidivat in a face jocul Baiculestilor, printre acuzatiile aduse judecatorilor numarandu-se incalcarea obligatiei de repartizare aleatorie a dosarului, neglijenta in verificarea probelor, necomunicarea solutiei luata prin incheiere la adresa reala a asociatiei (ci numai la noul sediu invocat de Baiculesti), precum si neconcordanta dintre semnatura de pe minuta si cea de pe incheiere.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.