Primariile de sector acorda in mod gratuit informatii si consiliere de afaceri pentru persoane fizice si juridice, prin centre de asistenta pentru intreprinzatori, infiintate in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului
Primariile de sector acorda in mod gratuit informatii si consiliere de afaceri pentru persoane fizice si juridice, prin centre de asistenta pentru intreprinzatori, infiintate in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti. In cadrul programului "Asistenta in sprijinul micilor intreprinzatori", Primaria Sectorului 3 ofera persoanelor fizice si juridice servicii de informare si consiliere pentru constituirea si autorizarea afacerii, consultanta pentru intocmirea documentatiei necesare modificarii actelor constitutive ale societatilor comerciale si asistenta in initierea si dezvoltarea afacerilor. Persoanele interesate se pot adresa Centrului de Asistenta pentru Intreprinzatori, cu sediul in Str. Lucretiu Patrascanu nr. 35, tel. 340.80.65. Tot aici se ofera persoanelor fizice si juridice servicii de informare si consiliere in materie de contracte de afaceri si contracte economice, consultanta juridica pentru inregistrarea persoanelor fizice autorizate, asociatiilor familiale, societatilor comerciale, asociatiilor si fundatiilor.
In ultimul an, activitatea Centrului de Asistenta pentru Intreprinzatori s-a concretizat in: servicii de informare - 339 de solicitari; facilitare contracte pentru serviciile de specialitate ale CCIRB - 41 de firme; consultanta juridica privind constituirea de firma sau modificari aduse actelor constitutive - 339 de solicitari; vizite la sediile firmelor - 65; de actiuni pentru atragerea de noi membri CCIRB - 237.
Primaria are propriul Registru de Comert
Primaria Sectorului 4 a eliberat anul trecut peste 930 de autorizatii conform Legii 300/2004, privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent. Totodata, angajatii institutiei au verificat documentatia si au aprobat 242 de dosare in care se solicitau autorizatii de construire si certificate de urbanism pentru firme de publicitate. In primul trimestru al anului in curs au fost eliberate 260 de autorizatii.
Potrivit primarului Adrian Inimaroiu, noua lege impune administratiilor locale sa se ocupe integral de emiterea autorizatiilor, degrevand astfel lucrul cu publicul la nivelul Oficiului Registrului Comertului. "Pe de alta parte, acest sistem de autorizare a persoanelor fizice este complex si solicita multa competenta si operativitate din parte personalului nostru, pentru ca autorizatiile sa fie eliberate conform legii. De exemplu, unele persoane solicita autorizare pentru modificari interioare in apartamente. In cazul lor trebuie sa se faca o expertiza foarte documentata pentru a nu fi afectata structura de rezistenta si instalatiile imobilului", ne-a declarat Inimaroiu.
Pentru rezolvarea eficienta a cererilor cetatenilor, din dispozitia edilului Sectorului 4, programul cu cetatenii la Biroului Avize, Autorizatii, Publicitate a fost fixat pentru zilele de marti si joi, intre orele 10.00 - 13.00, la sediul Primariei din Bd. G. Cosbuc nr. 6-16, etajul 1, camera 20. Totodata, pentru a scuti oamenii de drumuri inutile, acestia pot obtine relatii privind actele necesare eliberarii autorizatiilor solicitate la telefonul 335.92.30, int. 108, 139 si 135. Pentru autorizatia de construire, pe langa actele cerute de lege, solicitantii mai trebuie sa achite o taxa de 56.000 lei/mp, iar pentru
eliberarea autorizatiei pentru publicitate, firmele trebuie sa dovedeasca ca au platit taxa de 38.000 lei pentru eliberarea certificatului de urbanism.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.