Presedintele Traian Basescu a fost desemnat omul politic al anului 2005 la Gala "Zece pentru Romania", organizata marti seara, la Ateneul Roman, de postul Realitatea TV.
Seful statului a marturisit ca, desi presa si adversarii politici au creat
Presedintele Traian Basescu a fost desemnat omul politic al anului 2005 la Gala "Zece pentru Romania", organizata marti seara, la Ateneul Roman, de postul Realitatea TV.
Seful statului a marturisit ca, desi presa si adversarii politici au creat in jurul lui o atmosfera ostila, acest premiu, cel mai important primit in cariera sa de politician, nu a reprezentat o surpriza. "Totdeauna am stiut sa trec peste ce se spunea despre mine si sa lucrez pentru oameni, sa ascult ce spun ei. Romanii nu m-au dezamagit si nici eu pe ei", a spus presedintele Traian Basescu.
El a adaugat ca 2005 a fost un an deosebit de greu pentru un presedinte incepator, in care s-au reusit si recuperarea intarzierilor acumulate in atingerea obiectivului de integrare europeana la 1 ianuarie 2007, si orientarea politicii externe a Romaniei pe un drum corect.
Traian Basescu i-a devansat in clasamentul realizat in urma unei ample cercetari sociologice oameni politici precum pe Mona Musca, Corneliu Vadim Tudor, Mircea Geoana, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Calin Popescu-Tariceanu.
Mona Musca a obtinut locul I atat la categoria cel mai bun parlamentar, cat si la categoria cel mai bun ministru, desi a demisionat de la Ministerul Culturii si Cultelor la sfarsitul lunii iulie. "Intotdeauna am considerat ca in politica este foarte important ca oamenii sa stie cu cine au de-a face", a spus deputatul liberal.
Trofeul categoriei Actori a fost adjudecat de Florin Piersic care a marturisit ca acesta reprezinta un frumos cadou cu ocazia implinirii, luna viitoare, a varstei de 70 de ani. Dupa ce audienta i-a cantat La multi ani!, Florin Piersic s-a remarcat prin sarutul aplicat pe crestetul sefului statului, Traian Basescu. "Am intrat in istorie, ca l-am pupat si pe presedintele Iliescu", a glumit marele actor.
La categoria Tineri politicieni, trofeul a fost atribuit deputatului Cozmin Gusa, care s-a remarcat in acest an prin demisia din Partidul Democrat si crearea Partidului Initiativa Nationala.
Un alt dublu laureat al Galei "Zece pentru Romania" a fost presedintele Clubului Roman de Presa si directorul ziarului "Gandul", Cristian Tudor Popescu, care a castigat prima pozitie, atat la categoria Jurnalisti, cat si la categoria Analisti politici.
Premiul la categoria Oameni de afaceri i-a fost atribuit lui Ion Tiriac, primul roman cu avere mai mare de 1 miliard de dolari. El a tinut sa remarce ca in Romania actuala au inceput sa se ridice tot mai mult oameni de afaceri in detrimentul "afaceristilor" aparuti dupa 1990.
Cel mai bun sportiv al anului 2005 a fost desemnat capitanul echipei reprezentative de fotbal, Cristi Chivu, iar cel mai bun interpret vocal cantareata de muzica populara Irina Loghin.
Personalitatile anului 2005 au fost desemnate, in cadrul proiectului "Zece pentru Romania" realizat de Realitatea TV in colaborare cu Evenimentul zilei, in urma celei mai mari cercetari sociologice efectuate in Romania, esantionul reprezentativ la nivel national fiind de peste 5000 de cetateni IMAS, CURS, CSOP si INSOMAR sunt cele patru institute de sondare a opiniei publice care au realizat cercetarile sociologice. (Rompres)
Politicieni
1. Traian Basescu
2. Mona Musca
3. Corneliu Vadim Tudor
4. Mircea Geoana
5. Ion Iliescu
6. Theodor Stolojan
7. Adrian Nastase
8. Gheorghe Flutur
9. Emil Boc
10. Calin Popescu-Tariceanu
Ministri
1. Mona Musca
2. Monica Macovei
3. Gheorghe Flutur
4. Mihai-Razvan Ungureanu
5. Vasile Blaga
6. Ionut Popescu
7. Codrut Seres
8. Mircea Miclea
9. Eugen Nicolaescu
10. Sulfina Barbu
Tineri politicieni
1. Cozmin Gusa
2. Sebastian Bodu
3. Victor Ponta
4. Mihai-Razvan Ungureanu
5. Anca Boagiu
6. Ionut Popescu
7. Codrut Seres
8. Cristian Boureanu
9. Lavinia Sandru
10. Daciana Sarbu
Parlamentari
1. Mona Musca
2. Corneliu Vadim Tudor
3. Mircea Geoana
4. Ion Iliescu
5. Adrian Nastase
6. Gheorghe Funar
7. Cozmin Gusa
8. Adrian Paunescu
9. Victor Ponta
10. Nicolae Vacaroiu
Analisti politici
1. Cristian Tudor Popescu
2. Ion Cristoiu
3. Robert Turcescu
4. Marius Tuca
5. Dan Diaconescu
6. Silviu Brucan
7. Emil Hurezeanu
8. Iosif Boda
9. Stelian Tanase
10. Cristian Parvulescu
Jurnalisti
1. Cristian Tudor Popescu
2. Ion Cristoiu
3. Marius Tuca
4. Robert Turcescu
5. Mircea Dinescu
6. Emil Hurezeanu
7. Gabriela Vranceanu Firea
8. Radu Moraru
9. Cornel Nistorescu
10. Sorin Rosca Stanescu
Oameni de afaceri
1. Ion Tiriac
2. Gigi Becali
3. Ilie Nastase
4. Cristian Tantareanu
5. George Copos
6. Adrian Porumboiu
7. Dinu Patriciu
8. Ioan si Viorel Micula
9. Viorel Catarama
10. Irinel Columbeanu
Sportivi
1. Cristi Chivu
2. Dorinel Munteanu
3. Marius Urzica
4. Catalina Ponor
5. Adrian Mutu
6. Marian Dragulescu
7. Andrei Pavel
8. Mihai Covaliu
9. Florentin Petre
10. Mirel Radoi
Actori
1. Florin Piersic
2. Alexandru Arsinel
3. Stela Popescu
4. Sergiu Nicolaescu
5. Maia Morgenstern
6. Draga Olteanu Matei
7. Tamara Buciuceanu-Botez
8. Dan Bordeianu
9. Alexandru Papadopol
10. Adela Popescu
Interpreti vocali
1. Irina Loghin
2. Maria Ciobanu
3. Fuego
4. Stefan Banica Jr.
5. Monica Anghel
6. Angela Similea
7. Andra
8. Luminita Anghel
9. Marcel Pavel
10. Dan Bittman


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.