Romanii care au depus actele pentru innoirea dreptului de sedere pe teritoriul italian pot sa vina linistiti acasa. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, ei nu vor fi inregistrati in baza de date a Politiei de Frontiera pentru a li se suspenda pasapoarte
Romanii care au depus actele pentru innoirea dreptului de sedere pe teritoriul italian pot sa vina linistiti acasa. Pana la sfarsitul lunii ianuarie, ei nu vor fi inregistrati in baza de date a Politiei de Frontiera pentru a li se suspenda pasapoartele.
Ambasada Romaniei la Roma a anuntat autoritatile de la Bucuresti despre faptul ca, in perioada 15 decembrie 2005 - 31 ianuarie 2006, italienii accepta tranzitarea frontierei de catre romanii care asteapta permisele de sedere doar pe baza unor recipise. Intre 50.000 si 100.000 de persoane se afla in aceasta situatie, motiv pentru care Politia Romana de Frontiera a dispus aplicarea unitara la toate granitele a acestei reglementari, dar si o serie de masuri pentru fluidizarea traficului.
"In acest sens, avand in vedere situatiile in care se impune restrictionarea dreptului la libera circulatie pentru depasirea nejustificata a termenului de sedere in strainatate, s-a stabilit ca, pentru a se putea reintoarce pe teritoriul statului italian, persoanele care au recipisele respective nu vor fi <

> in baza de date", se precizeaza intr-un comunicat al Politiei de Frontiera. Autoritatile spun ca, pe baza recipisei, calatoria este supusa mai multor reguli. In primul rand, cetatenii romani trebuie sa intre si sa iasa in/din Italia prin acelasi punct de trecere al frontierei.
Ei sunt obligati sa prezinte un document de calatorie valabil, insotit de recipisa mentionata si de copia sau originalul permisului pentru care este solicitata prelungirea. De asemenea, ei nu trebuie sa tranziteze teritoriile altor state din spatiul Schengen.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.