Budapesta si regiunea centrala a Ungariei vor primi cu 140 de milioane de euro mai mult decat se stabilise initial, in cadrul fondurilor de dezvoltare acordate de Uniunea Europeana prin bugetul recent adoptat, a informat primarul capitalei ungare, ci
Budapesta si regiunea centrala a Ungariei vor primi cu 140 de milioane de euro mai mult decat se stabilise initial, in cadrul fondurilor de dezvoltare acordate de Uniunea Europeana prin bugetul recent adoptat, a informat primarul capitalei ungare, citat de MTI. Bugetul comunitar pentru 2007-2013 va oferi sume substantiale proiectelor de construire a locuintelor din prefabricate, transportului public si unor proiecte de reabilitare urbana, arii neglijate de ani de zile din cauza lipsei fondurilor, a precizat edilul-sef al Budapestei. El a adaugat ca noile beneficii presupun o crestere a cotei de participare a Uniunii Europene la acoperirea costurilor proiectelor, de la 50 la 85 la suta si includerea TVA-ului. Budapesta a pregatit o serie de proiecte in cadrul asa numitului Plan general de dezvoltare a capitalei - Podmaniczky, denumire data in cinstea lui Frigyes Podmaniczky, un nobil ce a contribuit mult la reformarea urbanistica a Budapestei in ultima parte a secolului XIX.
Conform planului, se doreste construirea a 146 de kilometri de drumuri noi, iar prin cresterea finantarii din partea statului, vor fi disponibile 12 milioane de euro pentru repararea drumurilor si a autostrazilor ce leaga Budapesta de alte orase.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.