Salvamontistii din Bistrita-Nasaud sunt obligati sa doarma noaptea la prieteni, deoarece in nici una din zonele in care actioneaza nu sunt locuri de cazare pentru ei, desi salvatorii montani supravegheaza cinci masive, transmite corespondentul Mediaf
Salvamontistii din Bistrita-Nasaud sunt obligati sa doarma noaptea la prieteni, deoarece in nici una din zonele in care actioneaza nu sunt locuri de cazare pentru ei, desi salvatorii montani supravegheaza cinci masive, transmite corespondentul Mediafax. "In fiecare iarna, mai ales in perioada sarbatorilor, cand cabanele si hotelurile sunt ocupate pana la refuz, avem aceeasi problema: nu sunt locuri de cazare pentru noi. Echipa care actioneaza la Bistrita si are in supraveghere zona Colibita si Piatra Fantanele a mai dormit intr-un subsol al unui hotel din zona, dar acum nici macar camaruta aceea nu o mai putem primi, fiindca stau acolo muncitorii. La Rodna, la fel se intampla, dar acolo echipa vine seara acasa, fiind mai aproape de masiv", a declarat seful Serviciului Public Salvamont Bistrita-Nasaud, Marcel Berbecar. Potrivit acestuia, la Nasaud, cei care supravegheaza zona sunt obligati sa ceara ajutorul prietenilor si sa doarma pe unde apuca, mai ales cand sunt grupuri de turisti in zona si riscul unor accidente este mai mare. Potrivit sursei citate, in prezent doar trei salvamontisti sunt angajati ai Serviciului Public Salvamont care functioneaza pe langa Consiliul Judetean, urmand ca de la 1 ianuarie 2006 numarul acestora sa ajunga la opt, restul, pana la 25, actionand ca voluntari. Serviciul Public Salvamont Bistrita-Nasaud supravegheaza cinci masive montane: Muntii Bargaului, Muntii Calimani, Rodnei, Suhard si Tibles. In timpul iernii, la toate acestea se adauga partia de la Piatra Fantanele dotata cu telescaun, dar si partia de la Valea Mariilor. Nici una dintre ele nu este omologata sau autorizata. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.