Cheltuielile locatarilor cladirilor care necesita lucrari de reabilitare termica au fost reduse de la 75% la 33% din valoarea costurilor de executie, in urma unor modificari legislative, a declarat ieri, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucra
Cheltuielile locatarilor cladirilor care necesita lucrari de reabilitare termica au fost reduse de la 75% la 33% din valoarea costurilor de executie, in urma unor modificari legislative, a declarat ieri, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului. Guvernul a decis, in sedinta de saptamana trecuta, ca lucrarile de reabilitare sa fie suportate, in cote egale, de Ministerul Transporturilor, autoritatile locale si asociatiile de proprietari. Prevederile vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2006. In prezent, Ministerul Transporturilor asigura 25% din fondurile necesare lucrarilor, diferenta fiind acoperita de catre proprietari. Potrivit lui Borbely, costurile pot fi recuperate in 7-8 ani, ca urmare a consumurilor reduse de energie termica. In luna iulie 2005, Guvernul a aprobat reabilitarea termica a 26 de blocuri situate in Capitala si in 6 judete. Dintre acestea, un numar de 23 de imobile au fost expertizate tehnic, lucrarile de reabilitare urmand sa fie realizate in 2006. Programul gestionat de Ministerul Transporturilor va beneficia, in 2006, de fonduri in valoare de 8 milioane de lei. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.