Rapid va intalni pe Petrolul Ploiesti in semifinalele Cupei Romaniei, intr-o reeditare a finalei din 1995, una din cele mai controversate partide din fotbalul romanesc. Giulestenii, prin vocea patronului George Copos (foto dreapta), s-au aratat incan
Rapid va intalni pe Petrolul Ploiesti in semifinalele Cupei Romaniei, intr-o reeditare a finalei din 1995, una din cele mai controversate partide din fotbalul romanesc. Giulestenii, prin vocea patronului George Copos (foto dreapta), s-au aratat incantati de rezultatul tragerii la sorti. "E bine, e foarte bine. Pentru ca vrem sa ne luam revansa dupa finala pierduta in 1995. Era mai bine sa jucam cu Petrolul in finala, dar e bine si asa. Va fi un meci foarte greu, dar sunt sigur ca vom sti cum sa-l abordam. Asa cum stim sa jucam si meciurile importante", a spus Copos. Oficialul rapidist a precizat ca dupa finala din 1995 a intentionat sa se retraga din fotbal. "Imi amintesc numai lucruri urate de la finala aceea. Dupa acel meci eram ferm hotarat sa ies din fotbal. M-a tinut insa pasiunea pentru fenomenul Rapid si respectul pe care il port suporterilor acestei echipe. Oamenii au avut incredere in mine si iata ca dupa 32 de ani am castigat un campionat, dupa 25 de ani am castigat o cupa si dupa 31 de ani ne-am calificat in primavara europeana. Sunt lucruri mari care ma fac fericit", a explicat Copos. Acesta si-a manifestat increderea ca echipa sa va elimina Petrolul, in ciuda parcursului bun al "gazarilor", care au eliminat pe Dinamo si Poli Timisoara: "Noi avem o echipa care joaca in primavara europeana. Dinamo sau Poli sunt calificate in primavara europeana? Cred ca nu. Dinamo a avut o tentativa, dat atat". Spre deosebire de Copos, Mihai Stoica, directorul tehnic al Rapidului, a afirmat ca formatia giulesteana nu este favorita in semifinale. "In cupa se poate intampla orice. Petrolul a mai facut surprize in aceasta editie si trebuie sa tratam cu seriozitate aceste doua meciuri, dar avem totusi prima sansa. Ne-ar fi convenit sa jucam cu ei in finala. Vrem sa castigam un trofeu, iar cupa este cel mai la indemana", a spus Stoica. De partea cealalta, Dan Dorobat, directorul sportiv al Petrolului, considera ca sansele sunt egale. "Se reediteaza finala de acum zece ani. Speram intr-un adversar mai accesibil. Sunt sanse egale, doar vom juca pe teren. Am invins pe Dinamo, pe Poli Timisoara, de ce nu si pe Rapid. Asta au decis sortii sa jucam cu Rapid, nu e vorba de ghinion", a mentionat Dorobat.
Finala morala din 2005
Vicentiu Iorgulescu, directorul sportiv al lui FC National, a declarat dupa tragerea la sorti ca echipa sa ar fi trebuit sa dispute, anul trecut, finala Cupei Romaniei, cu Farul. "Nu conta cu cine jucam. Cand jucam bine nu ne poate opri nimeni. Nu cred ca este vreun favorit in aceasta disputa", a spus Iorgulescu, facand referire la semifinalele editiei trecute a competitiei, cand FC National a fost eliminata de Dinamo, dupa care Ionica Serea a favorizat evident "cainii rosii". In alta ordine de idei, Constantin Iacov, presedintele CA al "bancarilor", a declarat ca le ureaza succes "marinarilor", dar dupa ce vor fi eliminati de FC National. "Cei de la Farul sa nu uite ca mai au de jucat trei meciuri pana sa castige cupa", a spus Iacov. Oficialul bancar a precizat ca se astepta ca adversara din semifinalele Cupei sa fie formatia constanteana si a criticat sistemul dupa care s-a facut tragerea la sorti. "Era previzibil ca vom pica cu Farul. Eu am spus de acum o saptamana si jumatate ca asa se va intampla, de cand s-au facut urnele valorice. Mi s-a parut o gresala sa pui pe Petrolul intr-o urna separata. Mai trebuie sa umblam la statut. Ne-ar fi placut sa fie o tragere egala pentru toti", a continuat Iacov. In replica, Florentin Chiforeanu, directorul executiv al Farului, a declarat dupa aflarea adversarului din semifinale ca gruparea de pe Litoral va castiga trofeul in acest sezon. "Este o disputa echilibrata. Anul trecut n-am castigat cupa, dar vom reusi in sezonul acesta", a spus Chiforeanu.
CUPA ROMANIEI - semifinale
RAPID - PETROLUL PLOIESTI
FARUL CONSTANTA - FC NATIONAL
*partidele tur se vor desfasura pe 22 martie, de la ora 15,30, returul fiind programat pe 19 aprilie


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.