Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare (foto), este acuzat de abuz in serviciu de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), intr-un dosar privind retrocedarea unor terenuri din Mamaia si Constanta. Potrivit Mediafax, edilul
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare (foto), este acuzat de abuz in serviciu de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), intr-un dosar privind retrocedarea unor terenuri din Mamaia si Constanta. Potrivit Mediafax, edilul municipiului s-a prezentat ieri dimineata la DNA pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile in aceasta cauza. Procurorii au inceput urmarirea penala atat impotriva lui Radu Mazare, cat si impotriva altor zece persoane, printre care si Nicusor Constantinescu, presedintele Consiliului Judetean Constanta.
"Dosar politic"
Inainte de intalnirea cu procurorii, Radu Mazare a declarat ca a venit sa afle de la anchetatori ce acuzatii ii sunt aduse. Acesta a calificat dosarul drept unul "politic", aratand ca anuntul privind inceperea urmaririi lui penale in acest caz a fost facut in 8 decembrie, la o zi dupa ce el si-a exprimat intentia de a da in judecata o serie de procurori si politisti. Dupa aproape trei ore petrecute la DNA, Mazare si-a intarit declaratia data initial, spunand din nou ca acest dosar este unul politic. Primarul afirma ca, in ultimele noua luni, procurori si politisti din cadrul DNA au ridicat de la sediul Primariei Constanta 28.607 pagini de documente in cadrul actelor premergatoare cercetarii lui pentru abuz in serviciu. "S-au mai cerut alte 5000 de pagini, cu toate ca pana acum nu au gasit absolut nimic impotriva mea", sublinia Mazare.
Constantinescu nu a fost audiat
Pe de alta parte, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sustine, citat de Mediafax, ca nu a fost citat niciodata sa se prezinte la DNA, in dosarul in care este cercetat si primarul Radu Mazare, mai ales ca aproape toate persoanele invinuite in cauza au fost audiate. Potrivit lui Constantinescu, "DNA a incalcat dreptul oricarui cetatean al Romaniei de a fi anuntat inainte de a i se prezenta acuzatiile".
El considera ca "este primul dosar eminamente politic instrumentat in Romania dupa 1990". In opinia lui Nicusor Constantinescu, in decembrie 2004, cand a castigat alegerile, presedintele Traian Basescu ar fi avertizat ca va face curatenie la Constanta. "S-a tinut de cuvant si de un an de zile ne verifica in asa-zisa campanie anticoruptie, ori daca era sa fie coruptie la noi, intr-un an de zile gaseau si mama coruptiei", a mai precizat Constantinescu. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.