Ministrul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca firma turca Cenk Vefa Kucuk, care doreste sa dezvolte proiectul "Dambovita Center", trebuie sa depuna pana la jumatatea lunii ianuarie o lista cu raspunsuri l
Ministrul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului, Laszlo Borbely, a declarat ieri ca firma turca Cenk Vefa Kucuk, care doreste sa dezvolte proiectul "Dambovita Center", trebuie sa depuna pana la jumatatea lunii ianuarie o lista cu raspunsuri la intrebarile ministerului, care urmeaza sa se decida apoi daca va recurge la justitie sau va permite firmei sa se asocieze cu un investitor puternic pentru a finaliza proiectul. "Ei trebuie sa raspunda la unele intrebari ale noastre privind acest contract, capitalul social, sumele investite de ei si alte detalii, si apoi ne vom decide daca vom merge in justitie, sau vom permite companiei respective sa se asocieze prin licitatie cu un investitor mai puternic pentru derularea acestui proiect", a declarat Borbely. Ministrul a spus ca este posibila si renegocierea contractului, deoarece este nemultumit de faptul ca statul are doar 10% din acest proiect. Laszlo Borbely anuntase in luna noiembrie ca va rezilia contractul de construire a proiectului "Dambovita Center", in urma neregulilor constatate in derularea contractului incheiat cu firmele responsabile de acest proiect. "In urma controalelor efectuate de minister si de Corpul de control al primului-ministru s-au constatat nereguli in derularea contractului si am decis sa pornim procedurile de reziliere a acestui contract incheiat in parteneriat public-privat", a spus Laszlo Borbely.
Ministrul a declarat ca a sesizat doua nereguli, in primul rand firma care a depus ofertele pentru dezvoltarea proiectului si care a castigat contractul Dambovita Center, consortiul Mimel&Orb Estate, a cesionat actiunile catre o firma din Turcia, Cenk Vefa Kucuk. Al doilea motiv pentru care ministrul a propus rezilierea contractului il constituie lipsa finantarii proiectului, partea privata trebuind sa demonstreze ca are cele 130 milioane dolari necesari pentru startul proiectului. "Desi am trimis doua notificari din luna mai pentru a cere dovezi privind asigurarea finantarii acestui proiect, nu am primit nici un raspuns", a explicat ministrul. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.