Ionut Lupescu, directorul general al FRF, a declarat ieri ca isi doreste ca echipa nationala sa joace in meciuri amicale din care sa se castige bani. "Politica noastra ar trebui schimbata putin pentru ca pana acum primeam o suma mare de bani la calif
Ionut Lupescu, directorul general al FRF, a declarat ieri ca isi doreste ca echipa nationala sa joace in meciuri amicale din care sa se castige bani. "Politica noastra ar trebui schimbata putin pentru ca pana acum primeam o suma mare de bani la calificari, iar de sase ani acest lucru nu s-a mai intamplat si trebuie sa ne gandim si la partea financiara. Trebuie sa luam modelul echipelor mari, Brazilia, Argentina, de a juca turnee cu echipe bune, in conditii benefice pentru FRF", a spus Lupescu. El a prezentat programul echipelor nationale de seniori si de tineret ale Romaniei pe anul 2006. Astfel, incepand cu data de 1 martie 2006, echipa nationala va participa la un turneu in Cipru la care vor lua parte opt echipe impartite in doua grupe. Tot in luna martie, dar in perioada 28-31 martie, data exacta nefiind inca stabilita oficial, prima reprezentativa va disputa, in deplasare, un meci amical in compania echipei similare a Croatiei, calificata la Cupa Mondiala din Germania. Lupescu a declarat ca nationala Romaniei a primit invitatia de a participa, in luna mai, la doua turnee amicale, unul in Japonia, celalalt pe continentul american. "Avem o varianta inainte de CM, de a juca un turneu in Japonia la care vor participa probabil Japonia si Camerun, apoi un turneu in America cu echipe precum Mexic, SUA sau Uruguay", a spus Ionut Lupescu, care a precizat ca participarea Nationalei la aceste turnee depinde de prezenta jucatorilor reprezentativi ai Romaniei. "Depindem insa de echipele din strainatate, daca ne pot da jucatorii, pentru ca la astfel de turnee este stipulat ca trebuie sa participi cu vedetele. De asemenea, returul Diviziei A este foarte incarcat si trebuie decalate anumite jocuri", a spus oficialul federatiei. Altfel, Mircea Sandu a comentat tragerea la sorti pentru preliminariile Euro 2008. "Este bine ca scapam de Germania, Croatia, Italia, Polonia, Spania sau Turcia, insa in urnele 1, 3 si 4 sunt echipe foarte puternice, iar in urna a cincea sunt formatii precum Ungaria sau Finlanda care oricand pot face surprize, sa speram ca in detrimentul adversarilor nostri", a spus Sandu.
Costica "Valcea" vrea restructurari la arbitri
Gheorghe Constantin, noul presedinte al CCA, a aparut si el ieri in fata presei, anuntand restructurarea lotului de arbitri. "Vom restructura loturile de arbitri pe divizii, A, B si C, pentru ca e inadmisibil ca un arbitru sa stea cinci ani in lotul national si sa nu aiba nici un meci in Divizia A. Este o pacaleala. Sunt multi arbitri in lotul national, in jur de 70. Pentru Divizia A vor ramane cel mult 24 dintre ei", a declarat Costica "Valcea". Seful CCA a precizat ca va face o analiza a activitatii inaintasilor sai. "Voi face o analiza foarte atenta a activitatii predecesorilor mei. Trebuie sa luam lucrurile bune si sa le continuam si ce au gresit sa indreptam, astfel incat arbitrajul sa ajunga cat mai repede unde a fost odata. In ultima perioada, credibilitatea arbitrilor a crescut, dar calitativ am retineri. Arbitrii trebuie sa dovedeasca ca au avut inaintasi foarte buni", a spus Constantin. La randul sau, Sandu a apreciat ca imaginea arbitrajului este in crestere. "Sper ca, in continuare, arbitrajul romanesc sa urce valoric. Se va trece la un nou sistem in care arbitrii vor fi impartiti pe divizii, delegarile se vor face cu ajutorul computerului, iar lunar presedintele CCA se va intalni cu vicepresedintii FRF. De asemenea, se vor introduce noi proiecte pentru dezvoltarea scolilor de arbitraj din teritoriu", a declarat Sandu. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.