Gica Hagi a fost condamnat ieri de un tribunal din Istanbul la 17 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca a insultat, a scuipat si a lovit un arbitru, in timpul unui meci din 2001, cand evolua la Galatasaray Istanbul, a anuntat AFP, citand agenti
Gica Hagi a fost condamnat ieri de un tribunal din Istanbul la 17 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca a insultat, a scuipat si a lovit un arbitru, in timpul unui meci din 2001, cand evolua la Galatasaray Istanbul, a anuntat AFP, citand agentia Anatolia. Informatia este contrazisa de site-ul tnn.net, care citeaza aceeasi agentie turca, dar scrie ca Hagi a primit doar o amenda de 1770 de euro, si aceea cu suspendare. tnn.net precizeaza ca initial, judecatorul a dorit sa dicteze o pedeapsa de 17 luni cu suspendare, pentru ultraj, arbitrul Ersoy fiind considerat functionar public. judecatorul a luat in considerare faptul ca Hagi nu are antecedente penale si a decis sa transforme pedeapsa cu inchisoarea intr-o amenda de 2.857 de lire turcesti (1763 euro). Apoi a decis ca aceasta sanctiune constand in plata unei amenzi sa fie cu suspendare, din considerente morale si apreciind ca fostul fotbalist va evita sa mai incalce legea. "Sunt dezamagit, nu meritam asta dupa cei cinci ani petrecuti in Turcia. Pentru mine totul s-a terminat atunci. Am gresit si eu, si arbitrul, am fost pedepsiti amandoi de catre federatie", a declarat Hagi ieri. Potrivit presei turce din acea vreme, Hagi l-a scuipat, l-a insultat si l-a lovit pe arbitrul Erol Ersoy, dupa ce a primit un cartonas rosu in timpul partidei disputate, pe teren propriu, cu Genclerbirligi, in cadrul etapei a 26-a a campionatului Turciei, editia 2000/2001. Meciul respectiv s-a incheiat cu scorul de 2-1 (1-1) in favoarea echipei din Istanbul. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.