Ieri a fost inaugurat cel de-al doilea centru de recuperare scolara din Bucuresti pentru copiii care au abandonat scoala din cauza dificultatilor financiare ale familiilor lor. Acest centru a fost deschis de organizatia Salvati Copiii Romania, in par
Ieri a fost inaugurat cel de-al doilea centru de recuperare scolara din Bucuresti pentru copiii care au abandonat scoala din cauza dificultatilor financiare ale familiilor lor. Acest centru a fost deschis de organizatia Salvati Copiii Romania, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Sector 1 (DGASPC) si este situat in Bd. Maresal Averescu nr. 17 (in cadrul Complexului de servicii sociale "Sf. Ecaterina").
Beneficiarii noului centru de zi vor fi in principal copii din Sectorul 1 care traiesc sau muncesc pe strada. Aproximativ 60 de copii vor fi sprijiniti anual in procesul de reintegrare scolara si sociala, fiindu-le astfel oferite servicii de recuperare educationala, consiliere si sprijin pentru familii, suport nutritional pe toata perioada frecventarii cursurilor.
De asemenea, specialistii din cadrul programului vor acorda ajutor de urgenta pentru copiii si familiile lor, urmarind ca in colaborare cu DGASPC, Sector 1 sa le faciliteze accesul in centre rezidentiale si reintegrarea in familiile de provenienta.
In anul 2005 au fost recuperati scolar in Iasi si Bucuresti un numar de 150 de copii.
Programul va fi finantat cu fondurile obtinute la editia din acest an a Festivalului Brazilor de Craciun, desfasurata in data de 8 decembrie, in urma careia s-au strans peste 150.000 de euro.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.