Bulgaria a aprobat un buget echilibrat pe 2006, iar ministrul Finantelor a afirmat ca statul va incerca sa obtina un surplus bugetar de 2% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru a contracara riscurile legate de valoarea ridicata a deficitului de cont
Bulgaria a aprobat un buget echilibrat pe 2006, iar ministrul Finantelor a afirmat ca statul va incerca sa obtina un surplus bugetar de 2% din Produsul Intern Brut (PIB) pentru a contracara riscurile legate de valoarea ridicata a deficitului de cont curent, transmite Reuters. Bugetul aferent anului viitor nu respecta cerintele Fondului Monetar International, care a solicitat un surplus de 3% din PIB. Banca Centrala a Bulgariei estimeaza ca in acest an si in primul trimestru din 2006 deficitul de cont curent va fi cuprins intre 13,5% si 14% din PIB. Bugetul consolidat prevede un nivel al cheltuielilor egal cu cel al veniturilor, de 18,258 miliarde de leva.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.