O serie de societati comerciale desfasoara in prezent activitati de gestionare a unor fonduri atrase de la public in cadrul unor sisteme colective de acumulare de fonduri si acordare de credite informeaza un comunicat al BNR. Activitatea unor astfel
O serie de societati comerciale desfasoara in prezent activitati de gestionare a unor fonduri atrase de la public in cadrul unor sisteme colective de acumulare de fonduri si acordare de credite informeaza un comunicat al BNR. Activitatea unor astfel de societati consta in organizarea unor grupuri de solicitanti de imprumuturi/credite, care sunt acordate pe rand membrilor grupului, din contributiile acestora. Riscul asumat de participantii care platesc contributiile fara sa beneficieze de credite consta in faptul ca participantii in cauza nu beneficiaza de protectia unei forme institutionale de garantare a rambursarii sumelor achitate sub forma contributiilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.