Un impingator slovac, cu rezervoare de 42 tone de motorina si care transporta 5300 tone de grau, s-a scufundat in Dunare, in dreptul localitatii Slobozia (la km 496), se arata intr-un comunicat al Garzii de Mediu. In urma accidentului s-au constatat
Un impingator slovac, cu rezervoare de 42 tone de motorina si care transporta 5300 tone de grau, s-a scufundat in Dunare, in dreptul localitatii Slobozia (la km 496), se arata intr-un comunicat al Garzii de Mediu. In urma accidentului s-au constatat irizatii de motorina pe o latime variabila intre zece si 50 de metri, sesizata in zona Capitaniei Portului Giurgiu.
Nava Ecostar a Administratiei Porturilor Dunarii Fluviale Giurgiu este pregatita sa actioneze in caz de revarsare in fluviu a motorinei aflate in rezervoarele navei. Populatia din zona Dunarii, in dreptul localitatilor Giurgiu si Calarasi, nu va fi afectata, iar alimentarea cu apa se va face normal, a precizat ieri directorul general in Agentia Nationala Apele Romane. Nava slovaca, alimentata in Portul Ruse cu motorina, a luat foc luni, in dreptul localitatii Slobozia (la km 496), combustibilul din rezervoare aprinzandu-se. Ulterior, din cauza incendiului puternic nava s-a scufundat.
De asemenea, traficul fluvial pe Canalul Dunare-Marea Neagra a fost blocat, timp de aproximativ 12 ore, in noaptea de luni spre marti, dupa ce doua convoaie de barje s-au ciocnit, in zona Basarabi din judetul Constanta. Potrivit Mediafax, impingatorul Filiasi 7, avand sase barje incarcate cu minereu de fier, se deplasa spre Cernavoda cand s-a ciocnit de doua barje, incarcate cu nisip, actionate de impingatorul Dunav 2, care veneau din sens opus. (M.A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.