Primele teste efectuate la probe recoltate de la pasari din satul Traian, judetul Ialomita, indica posibilitatea prezentei virusului gripei aviare, probele fiind trimise pentru analize suplimentare la Bucuresti, informeaza Mediafax. "Testele rapide e
Primele teste efectuate la probe recoltate de la pasari din satul Traian, judetul Ialomita, indica posibilitatea prezentei virusului gripei aviare, probele fiind trimise pentru analize suplimentare la Bucuresti, informeaza Mediafax. "Testele rapide efectuate la pasarile din curtea unui localnic au iesit pozitive duminica seara", a declarat Gabriel Predoi, director general in Autoritatea Nationala Sanitara Verterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Probele au fost trimise pentru analize suplimentare la Institutul National de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti, unde vor fi realizate si alte teste. Pentru moment, nu se poate vorbi de "suspiciunea prezentei visusului gripei aviare in localitate", desi au fost luate inca de luni dimineata primele masuri. Oficialul ANSVSA a precizat ca pasarile din curtea respectiva au fost sacrificate, iar starea de sanatate a celor din restul localitatii este atent monitorizata prin teste rapide. De asemenea, au fost instalate puncte de dezinfectie la intrarea in localitate. Pana in prezent, in Romania au fost depistate focare de gripa aviara in judetele Tulcea, Braila, Buzau, Calarasi si Ialomita. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.